Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Ceylan’dan Birlik Beraberlik Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, partisinin Biga İlçe Kongresinde partililere hitaben yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, “31 Mart’ta halkın ittifakımıza verdiği mesajdan hareketle altını çizmek istiyorum ki, CHP iktidara yürüyor. Yenilenen örgütlerimiz ile birlik ve beraberlik içinde 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve sonrasındaki yerel seçim için şimdiden çalışmaya başlamalıyız” dedi.    

“2020 Ortadoğu Coğrafyasında Zor Geçecek”
Özgür Ceylan, partisinin Biga İlçe Kongresinde yaptığı konuşmaya Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek başladı. 2020 yılının daha ilk saatlerinde yaşanan gelişmelerin dikkatle izlenmesi gerektiğini ifade eden Özgür Ceylan, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. 2020’nin daha başında yaşananlar, bu yılın zor geçeceğinin göstergesi. Türkiye Ortadoğu’da artık tarafsızlığını korumak zorundadır” diye konuştu.

Özgür Ceylan, gerek ABD’nin gerek ise İran’ın savaşı göze almak istemediğini ifade ederken, Türkiye’nin gerilimin yaratacağı etkiler üzerine düşünmesi gerektiğini söyledi. Özgür Ceylan, Saray’ın Ortadoğu’da yaptığı diplomatik hataları ortaya koyarken, “Bu gerilim bizi nasıl etkileyecek? ABD’nin ambargo tehdidi ile bizi yanına çekmeye çalışırken, İran ile petrol ticaretimiz zedelenecek. Rusya ile turizm ve doğalgaz ticaretimizi riske sokacak. Ülkemizde de ABD üslerinin olması bizi de İran karşısında zor durumda bırakabilir” diye konuştu.

“Türkiye taraf olmamalı!”
Libya’ya asker gönderilmesi ve Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen Özgür Ceylan, “Suriye’de Emevi Camii’nde namaz kılacakken, Süleyman Şah türbesini taşıdık. Güvenli Bölge denilen yerde ise 350 bin kişi yaşıyor. Libya da hiçbir işimiz yokken, iç savaşa taraf oluyoruz. Maalesef Mehmetçiğin orda şehit olma riski var. Türkiye artık taraf olmamalı” dedi. Türkiye’nin asıl gündeminin 8 milyona yakın işsiz insan olması gerektiğini ifade eden Özgür Ceylan, halkın, Muhalefet Bloğuna ülkeyi yönetme yetkisi vermek istediğini ve bu mesajının doğru okunması gerektiğini kaydetti. Özgür Ceylan, “Halkın bize verdiği bu yetkiyi, yerelde iktidar olduğumuz kentleri doğru yöneterek, iktidar yürüyüşümüzü zaferle tamamlayacağız” dedi.

CHP’nin örgütlerini yenileme çalışmalarının devam ettiği kongre sürecinde birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiğini kaydeden Özgür Ceylan, “Köylerimizi ziyaret etmeli, kadın ve gençlik kollarımızı, belde örgütlerimizi genişletmeliyiz. Biga’dan başlayarak güçlü bir muhalefetin görülmesini sağlamak için her türlü çalışmayı yapmalıyız. Bizler de milletvekili olarak parti örgütümüzün çalışmalarına her türlü destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech