Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenci şehrinde ZULÜM zamları!

Türkiye’nin dört bir yanında

Türkiye’nin dört bir yanında üniversite öğrencileri yemekhane ücretlerine karşı eylem yapmaya başladı. İstanbul Üniversitesi öğrencileri de geçtiğimiz günlerde üniversite önünde yaptıkları eylemle seslerini tüm Türkiye’ye duyurdu.

Bu ortamda, Çanakkale Belediyesi geçtiğimiz aylarda toplu ulaşıma zam yaparken toplu ulaşım zammının ardından dün de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) yemekhane ücretlerine zam yapacağı iddia edildi. Öğrenci kenti olarak belirtilen binlerce öğrencinin okuduğu Çanakkale’de, “Zulüm” zamları birbiri ardına gelmeye devam ediyor. ÇOMÜ’nün bugün yemekhane zamları ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Geçtiğimiz gün İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan yemekhane ücretleri eylemi, bir anda tüm Türkiye’de gündem olmuştu. Öğrenciler, temel insani haklardan olan beslenme hakları için neden para ödediklerini sorgularlarken, bir de fahiş fiyatta yemek yemek zorunda bırakılmışlardı. Yaşanan tüm bu hadiselerden sonra ÇOMÜ’nün ilginç bir karara imza atacağı iddia edildi. Öğrenciler sosyal medyada dün sabah, yemekhane fiyatlarına zam yapılacağını duyurdular. Şu anda 2.75 TL olan yemekhane ücretinin, 3.25 TL’ye çıkacağını belirten öğrenciler konuya isyan ettiler. Yemekhane zamları ile ilgili edinilen bilgiye göre üniversitenin, 2.75 TL olan ücreti, 3.00 TL’ye yükselteceği iddia edildi.

“ÇOMÜ’nün bugün açıklama yapacağı belirtildi”

ÇOMÜ’nün bugün konuyla ilgili açıklama yapması beklenirken, başta öğrenciler olmak üzere, Çanakkaleliler bu kentte okumak zulüm haline gelmeye başladı yorumlarında bulundular.

“Ulaşıma da zam gelmişti!”

Öğrencinin yemekhane ücretleri tartışma konusu olurken, akıllara ulaşım zammı da geldi. Bilindiği üzere, Çanakkale Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, geçtiğimiz aylarda ulaşıma zam yapılmıştı. Zam kelimesi ile yüzleşen, zamma karşı herhangi bir çözüm üretemeyen öğrenciler, okumayı, eğitim almayı bıraktı, ev geçindirmenin telaşına düştü. Doğalgaz, elektrik, kira, yurt giderleri, ulaşım, yemekhane derken, öğrenci artık hangi parayla neyi ödeyeceğini şaşırdı.

 “Okul yönetimi öğrencinin cebine göz dikmiştir”

O açıklamada, “Çanakkale 18 Mart Üniversitesi yemekhane fiyatlarında zamlarla birlikte ilk öğünün 2.75’ten, 3.25 TL’ye çıkarıldığını, sözde ikinci öğün fiyatının ise 10 TL olarak belirlendiğini öğrendik. İndirimli yemek hakkımızın tek öğün olması yetmezmiş gibi, tek öğünümüze de zam yapan okul yönetimini “ Ekonomik krizi fırsata çevirerek” öğrencinin cebine göz dikmektedir.

“Sıra arkadaşlarımız intihar ediyor”

Kredi borçları, pahalı ders araç gereçleri, yurt/ ev kiraları, el yakan faturalar derken üniversite hayatımız, öğrenci-işçiliğe döndü, okullarımızda müşteri muamelesi görüyoruz, sıra arkadaşlarımız intihar ediyor. Okullarımızda ucuza yemek yemeyi de, iyi bir geleceği de hepimiz istiyor ve dillendiriyoruz ancak taleplerimizi yalnızca bir araya gelip hep bir ağızdan söylersek onları mümkün kılabiliriz. Tüm sıra arkadaşlarımızı haklarımız için birlikte mücadeleye davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech