Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’den alınan caretta caretta tedaviye alındı

Geçtiğimiz günlerde Gökçeada Kefaloz

Geçtiğimiz günlerde Gökçeada Kefaloz sahilinde tatilciler tarafından bulunan caretta caretta, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan ilk müdahale ve bakımının ardından İstanbul Akvaryum Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne nakledildi.

Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İstanbul Akvaryum tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Gökçeada Kefaloz sahilinde bölgedeki tatilciler tarafından kıyıya çıkmış şekilde dalma sorunu ile bulunan caretta carettanın, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek ve ekibi tarafından yapılan ilk müdahale ve bakımının ardından İstanbul Akvaryum Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne nakledildiği ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Akvaryum ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliği ile yürütülen çalışmanın ardından tedavisi tamamlanan caretta carettanın, tüm işlemlerin sonrasında ise yeniden Çanakkale’den denize bırakılacağı ifade edildi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech