Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali’nin adını kullanarak ‘tatil’ tweeti attılar!

Kentte yoğun kar yağışının

Kentte yoğun kar yağışının ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın adı kullanılarak paylaşılan ‘İl genelinde okullar tatil’ şeklindeki sahte tweet, sosyal medyada gündem oldu.

Dün yaşanan yoğun kar yağışı Çanakkale genelinde pek çok ilçe, belde ve köyde eğitime bir günlük ara verilmesine sebep oldu. Merkez ilçedeki öğrenciler ise sabah erken saatlerden itibaren Çanakkale’deki okulların durumunu öğrenmek için gözünü kulağını İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılacak açıklamaya çevirdi.

Fakat o sıra bir gece önce Twitter üzerinde Vali Orhan Tavlı’nın adı ile paylaşılmış “Meteorolojik verilere göre sabaha kadar devam etmesi beklenen kuvvetli kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek yoğun buzlanma nedeniyle öğrenci ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yarın(Salı günü) ilimiz genelinde eğitime 1(bir) gün ara verilmiştir” şeklindeki tweet dikkat çekti.

Tweet, sosyal medyada gündem olurken kısa süre içinde olayın aslı anlaşıldı. Paylaşımın Vali Tavlı ile hiçbir ilgisi bulunmuyordu. Biri ya da birilerinin eğlence maksatlı olarak paylaştığı tahmin edilen tweet, çok geçmeden de silindi.

Yetkililerin söz konusu paylaşım için yasal bir adım atmayacağı ise merak konusu…

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech