Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şarlan: “İçiniz acımıyor mu?”

İntiharlar ülkesi olan Türkiye’de

İntiharlar ülkesi olan Türkiye’de geçtiğimiz günlerde yaşanan bir hadise hem yürekleri burktu, hem de ekonomik yetersizliklerin can aldığını bir kez daha ortaya koydu. Sibel Ünli, Türkiye’nin yüreğine ateş düşürdü. Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, “İçiniz acımıyor mu?” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi’nde eğitim gören, Sibel Ünli, kartımda bir lira var yemek yiyecek param yok diyerek kendi canına kıydı. Yaşadığı hayatın bir anlamı olmadığını ifade eden 20 yaşındaki öğrenci arkasında sevenlerini ve Türkiye’nin gerçeklerini bırakarak, canına kıydı. Konuyla ilgili Baro Başkanı Bülent Şarlan, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Bülent Şarlan yaşanan hadise ile ilgili, “Sibel Ünli, İstanbul Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 3.sınıf öğrencisiydi. 20 yaşındaydı. Fiziksel görünüşünden dolayı dışlanmasına yoksulluk da eklenince intihar etti. Giderken, “Gidecek yerim yok, yaşanmaya değer hayatım da “ ve “Kartımda 1 liram kalmış, yemek alacak param yok” diyerek gitti. Benimde öğrencisi olduğum Üniversite Rektörlüğü, yemek konusunda eski uygulamasına bugün geri dönerek indirimli yemek uygulamasını yeniden başlattı.

Sibel ölmeden bu karar alınamaz mıydı? Yanlış kararlardan dönülmesi için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech