Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

LİBYA VE YİNE O KAFA

Libya’ya Asker gönderilmesi, TBMM’de onaylanarak geçti. Peki, kimler karşı çıktı, Sayalım. CHP, İP, HDP, SP, İsrail, Yunanistan, Rusya, Güney Kıbrıs Hükümeti, Mısır. Yeni Samanyolu TV, Portakallar, Elmalar, Armutlar. Peki, nedir bu Libya Meselesi? Türkiye, sınırları dışına ilk defa mı asker gönderiyor? Dünyanın en az on yerinde Türk Askeri bulunuyor. Ama dedik ya! *O kafa işte. İstemezük demekten başka marifetleri yok. Libya meselesini açalım öyleyse. Doğu Akdeniz’de Yunanistan, Mısır, İsrail üçlüsü, yanlarına Kıbrıs Rum Kesimi’ni de alarak… Petrol ve doğalgaz aramaya başladılar. Bunu yaparken Doğu Akdeniz’in petrolünden ve doğalgazından Türkiye’ye ve KKTC’ye pay vermemeye karar verdiklerini de açıkladılar.

Türkiye, işte böyle bir ortamda hayati bir hamle yaptı: Hemen Libya ile bir deniz yetki anlaşması imzalayarak, “Durun, Doğu Akdenizde biz de varız” dedi. Böyle bir hamleyi beklemeyen Yunanistan, Mısır, İsrail üçlüsü ve kendilerine destek veren güçlerin ellerinde tek bir koz kalmıştı: Libya anlaşmasını boşa çıkaracak ataklar yapmak! Yaptılar da! Hemen başladılar Libya’yla oynamaya… Meşru Libya hükümetine karşı, savaş açmış olan General Hafter’i, daha da desteklemeye başladılar. Hedefleri açıktı ve belliydi: Türkiye’nin Libya ile anlaşmasını boşa çıkarmak!

KARŞI ATAK
Türkiye, tezkereyi Libya’yla yaptığı deniz anlaşması geçerliliğini kaybetmesin diye çıkardı. Meşru Libya hükümetinin devrilmesi, Türkiye’nin doğu Akdeniz’deki çıkarlarına derin bir darbe indirecek. Böyle bir durumda Türkiye ne yapacaktı?

Ya meşru Libya hükümetinin Hafter tarafından devrilmesine seyirci kalıp, Libya ile yaptığı anlaşmanın boşa gitmesine seyirci kalacaktı.

Ya da, isyancı General Hafter’in, meşru Libya hükümetini devirmemesi için, Libya’ya askeri destek verecekti. Tezkerenin Meclis’ten geçmesi, Türkiye’nin ikinci yolu seçtiğini gösteriyor.

Tamam, savaşa girmeyelim. Tamam, sınırlarımızın ötesine askerlerimizi göndermeyelim. Başkalarının işine karışmayalım.  Evlatlarımızı feda etmeyelim. Tamam, “Aman bize ne Libya’dan” diyelim. Ama söyler misiniz Allah aşkına: Doğu Akdeniz’de hakkımız olan petrol ve doğalgaz ne olacak? Bırakacak mıyız hakkımızı, Yunanistan’a, Mısır’a, İsrail’e? Libya ile yaptığımız anlaşmanın boşa çıkmasını, uzaktan izlemekle mi yetineceğiz? Askeri gücümüzün en küçük bir faydası olmayacak mı? Türkiye’nin menfaatine olan şeylere, neden karşı çıkılır? Oy uğruna yapılacak şeyler midir bunlar? Ne yazık ki, O KAFA yine kendini gösterdi. Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech