Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstismarın affı olmaz!

Kadın platformları tarafından dün

Kadın platformları tarafından dün 81 ilde eş zamanlı olarak saat 12.30’da basın açıklamasında bulunuldu. Açıklama Çanakkale’de, soğuk havaya rağmen İskele Meydanı’nda, saat 12.30’da gerçekleşti. Çanakkale Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada, hükümetin istismar karşısında uyguladığı ceza ve uygulamadığı ceza yöntemleri eleştirildi.

Çanakkale Kadın Platformu tarafından yapılan basın açıklaması, dün saat 12.30’da İskele Meydanı’nda gerçekleşti. Gerçekleşen açıklamaya Kepez Kent Konseyi üyeleri de destek vermek amacıyla katıldılar. Soğuk havaya rağmen gerçekleşen açıklama, “Çocuklara yönelik cinsel istismarın affı olmaz!” haykırışı ile başladı.

“CEZASIZLIK YOLUNA GİDİLMEK İSTENMEKTEDİR”

Açıklamada, “Son çıkan haberlere göre AKP tarafından 15 yaş farkının bir kriter olarak benimsenmiş olduğu ve çocuk istismarını meşrulaştıracak bu affın bütçe görüşmeleri tamamlandıktan sonra, Ocak 2020 gibi meclise getirileceği söylenmekte… Şu anda getirilmek istenen af, 15 yaş altı kız çocuklarına karşı işlenen cinsel istismar suçundan hüküm giyen failleri de kapsayacaktır. Yani 12 yaşında bir kız çocuğunun 27 yaşındaki bir erkek ile evlendirilmesi durumunda cezasızlık yoluna gidilmek istenmektedir.

Ayrıca böyle bir af, 2005 yılında kanundan çıkarılan ‘Tecavüzcü ile evlilik durumunda cezasızlık sağlayan’ maddenin geri getirilmeye çalışıldığını göstermektedir. İstismar suçunu evlenme koşullu bir düzenleme ile aklamak çocukların tekrarla istismara maruz bırakılması ve şiddet dolu hayatlara mahkûm edilmesi anlamına gelmektedir. Bu düzenlemeyi yapma gerekçesi olarak, küçük yaşta istismar edilmiş ve evlendirilmiş kız çocuklarının, suç olan bu eylemi gerçekleştiren erkeklerin hapse girmesi sonucunda çocuklarıyla birlikte ortada kalmaları ve mağdur olmaları gösterilmektedir.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Tüm milletvekillerini tasarının yasalaşmaması için gerekeni yapmaya, başta tüm kadınlar olmak üzere basın ve medya kuruluşlarını ve kamuoyunu bu konunun takipçisi olmaya çağırıyoruz!” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech