Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

ONLAR EŞYA DEĞİLDİR

 

Türk Veteriner Hekimler Birliği bir basın açıklaması yaparak hayvanlara yapılan işkence ve eziyetlere vurgu yaptı. Birlikte yaşadığımız can dostlarımızın, bir eşya olmadığı anlatıldı. Heyhat. Öyle insanlar var ki insan demeye dilimiz varmıyor. Bu korumasız canlara her türlü eziyeti yapmaktadırlar. Türkiye’de hayvan hakları ihlalleri konusunda, sosyal medyaya yansıyan çok sayıda kötü örneklere sıkça rastlamaktayız. Masum hayvanların, canlı canlı çuvallara koyularak gömülmesi, ayaklarının kesilmesi, arabalara bağlanarak sürüklenmesi, öldürülmesi milli ve manevi değerlerimizle örtüşmediği gibi ülkemizin dünyadaki algısını da kötü yönde etkilemektedir. Son olarak, Hatay’ın Hassa ilçesi Aşağı Karafakılı Mahallesi’nde yaklaşık iki hafta önce meydana gelen ancak dün başta twitter olmak üzere bazı sosyal medya hesaplarında zehirlenme emaresi gösteren bir çoban köpeğinin, çukurda titreyerek can çekiştiği görüntüler, Türk Veteriner Hekimleri olarak bizleri de vicdanen yaralamış ve derinden üzmüştür. Bu görüntüler, 2020 yılına girmekte olan Türkiye’ye yakışmayan görüntülerdir.

Bu vesileyle Biz Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak diyoruz ki;

Biz insanlar olarak, kendi geleceğimiz açısından da, hayvanları korumak ve onları yaşatmak zorundayız. Bu amaçla toplumda farkındalık ve bilinç oluşturmalı, hassasiyeti arttırılmalı, mevcut sorunların çözümünü kolaylaştırarak, konuya ilişkin kayda değer mesafeler alınmalıdır.

 

                           BİLİNÇ GELİŞTİRİLMELİ

İlköğretim öğrencilerine yönelik olarak hayvan sevgisini aşılayan dersler konulmalıdır. Vatandaşlarımız, hayvan satış yerlerinden hayvan satın almak yerine, ücretsiz olarak barınaklardaki kedi-köpekleri sahiplenmelidirler. İthal kedi köpek yerine, ülkemiz ırklarını ve hayvanlarını sahiplenmeleri, daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır. Hayvan sahiplenme ehliyeti olmayan insanların, hayvan sahiplenmesi engellenmelidir. Kedi ve köpekler kimliklendirilip kayıt altına alınmalıdır. Sokak hayvanı rehabilitasyonu yapan merkezleri günün şartlarına ve ihtiyaca uygun donanım, personel ve fiziki şartlara kavuşturulmalıdır. Kamunun yükünü azaltılmak için, kısırlaştırma, aşılama ve kayıt-kimliklendirme işlemlerinde, serbest veteriner hekim kliniklerinden faydalanılmalı, sahipsiz hayvanların bakım ve tedavisi işlemleri için, hizmet satın alınarak, can dostlarımızın tedavi hakkı kesintisiz sağlanmalıdır. Onlara kıymayın. Bizler, can dostlarımızla birlikte yaşamalı, onlara her türlü şefkati göstermeliyiz.

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech