Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Albayrak’tan Çanakkale’de çifte müjde

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün Çanakkale’deydi. Sabah saatlerinde Çanakkale’ye gelen Bakan Albayrak, sabahtan öğlene kadar birçok farklı program gerçekleştirdi. Önce, sabah saat 10.30’da ÇTSO’da Çanakkale iş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Albayrak, sonrasında, Çanakkaleliler ile buluşmak için Çarşı Caddesi’ne uğradı. Yalı Camii karşısında bulunan esnafların dükkanlarına konuk oldu, ufak ziyaretler gerçekleştirdi ve vatandaşların beklentilerini dinledi. Bakan Berat Albayrak, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki önemli toplantıda ise iki önemli müjdeyi kamuoyu ile paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün saat 10.30’da, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde, Çanakkale iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi. “Türkiye İçin Değişim Başlıyor” sloganı ile düzenlenen etkinlikte, Bakan Albayrak ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu katılımcılara hitap ettiler.

Gerçekleşen etkinliğe, Vali Orhan Tavlı, ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih de katıldı.

“İş dünyasının en büyük sorunu bize göre bürokrasidir”

Gerçekleşen etkinlikte ilk konuşmayı ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu gerçekleştirdi. Semizoğlu yapmış olduğu konuşmada, “Sayın Bakanım böyle bir dev bir kadro ile 2020’nin ilk iş gününde bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Biz devlet ve millet el ele olduğu zaman tüm tehdit ve tehlikeleri bertaraf edeceğimize yürekten inanıyoruz. İş dünyasının şu anda en büyük sorunu bize göre bürokrasidir. Üst düzeyde alınan hızlı kararların, yereldeki uygulayıcılarını aynı hızda göremiyoruz. Bu her kurum için geçerli olduğu gibi, bankalarımız içinde geçerlidir. Finansmana erişimde özel sektör sıkıntı yaşıyor. Kredilerden etkin bir şekilde yararlanamıyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Güçlü Türkiye idealini hep birlikte başaracağız”

Bakan Albayrak konuşmalarına, Türkiye’nin son 6 yılda birçok badire atlattığını ve zor bir süreçten geçtiğini belirterek başladı. Albayrak, “Yaşadığımız süreçlerden dersler çıkararak, kazanımlarımızı koruyarak, çok daha fazla çalışarak, sanayicimizle, çiftçilerimizle, Kobi’lerimizle, üreticilerimizle çok daha fazla dayanışma içinde büyük ve güçlü Türkiye idealini inşallah hep birlikte başaracağız” dedi.

“Önümüzde yeni bir yol var”

Önümüzdeki yeni bir yol var diyen Bakan Albayrak, “Önümüzde yeni bir yol var. Nasıl ki o senaryolar güncellenip hepsi pozitife döndüyse bu önümüzdeki yıl da özellikle tarihin en büyük spekülatif saldırılarının artık geride kaldığı, ‘kontrol altına alınamaz.’ denilen bir enflasyonun yıl sonu hedeflerinin de tutturularak geride bırakıldığı bir yıl olarak tarihe geçecek. Nasıl ki izlediğimiz bu politikalar sonucunda, işte ne diyorlardı, ‘Faizler düşerse kur fırlar, aman faizleri düşürmeyin.’ Biz de diyoruz ki faizlerin düşmesi lazım ki reel sektör maliyetleri düşsün. Sonuç, elhamdülillah yüzde 12, bin 200 baz puan, yarı yarıya faizlerin düştüğünü gördük” ifadelerinde bulundu.

“Mobilya sektöründe KDV yüzde 18’den yüzde 8’e düştü”

Bakan Albayrak, konuşmasının en önemli bölümünde, Çanakkale’den iki müjdeli haberi kamuoyu ile paylaştı. Konuşmasında, “Mobilyacılık sektörü için güzel bir haber olan mobilyadaki KDV’yi yüzden 18’den yüzde 8’e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum.

“Tarımsal kredi faizleri yüzde 12’den yüzde 9’a düşürüldü”

İnşallah bugün de tarım ve turizm şehri Çanakkale’de güzel bir bilgiyi, müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Malumunuz kamu bankalarımız, esnaf kredileriyle tarımsal kredi faizlerini artık yeni yıl itibarıyla yıllık yüzde 12’den yüzde 9’a düşürdü. Bu şu demek halihazırda tarımsal kredilerdeki yüzde 25 ila yüzde 100 oranındaki Hazinemiz tarafından faiz sübvansiyonu uygulandığından dolayı bu oran ortalama yüzde 5’in altına düşecek. Yüzde 6-7’ler değil artık yüzde 5, yüzde 4,5 hatta 0’a kadar inecek durumda” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech