Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Libya’da olmak Akdeniz’den vazgeçmemek demektir”

AK Parti Çanakkale Milletvekili

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM’ye gelen Libya tezkeresiyle ilgili dikkat çeken ifadelere yer verdi. Turan, “Libya’da olmak Doğu Akdeniz’de haklarımızdan vazgeçmemek anlamına gelir. Mavi Vatan kaderine terk edilmemeli” şeklinde konuştu.

Uzun süredir siyasetin gündeminde olan ve muhalefet sıralarının karşı çıktığı Libya’ya asker gönderme meselesi hala tartışmaların odağında bulunuyor. Geçtiğimiz gün ise AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan, Libya’ya tezkeresini savunarak bunun “Akdeniz’deki haklarımızdan vazgeçmemek” anlamına geldiğini söyledi.

“MAVİ VATAN KAERİNE TERK EDİLMEMELİ”

Turan, “Libya Tezkeresi TBMM’ye geldi. Tezkere, Türkiye-Libya arasında Akdeniz’de deniz yetki alanlarının sınırlarının belirlendiği tarihi anlaşmanın sağlıklı bir şekilde uygulanması açısından da önemli. Büyük devletler stratejik tedbirler almak zorunda (deniz güvenliği/ekonomik haklar vs.) Libya’da olmak Doğu Akdeniz’de haklarımızdan vazgeçmemek anlamına gelir. Mavi Vatan kaderine terk edilmemeli. Meclis Perşembe günü Tezkereyi görüşmek üzere toplanacak. Kabulü için salt çoğunluk yeterli olmakla beraber tüm partilerin bu milli meseleye desteğini beklemek hakkımız” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech