Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye’nin Başına Gelen En Büyük Dert AKP’dir”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, partisinin Ezine İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada Saray iktidarını ağır bir dille eleştirerek, “Ülkemiz işsizlik ve ekonomik kriz ile uğraşıyor, 1 dakikada 3 bin 362 lira borç faizi ödüyoruz, bütçede yatırıma sadece yüzde 5,6 pay ayrılmış, her 3 gençten 1’i işsiz durumda, Saray hala CHP’nin ülkenin en büyük derdi olduğunu söylüyor. Türkiye’nin başına gelen en büyük dert AKP’dir” dedi.

 

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan katıldığı CHP Ezine İlçe Kongresinde partililere seslenerek 2020 Bütçesini eleştirdi. Ülkenin yaşadığı en büyük sorunun ekonomik kriz ve işsizlik olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, “Her 3 gençten biri işsiz. Her 2 kadından 1’i işsiz. Genç işsizlik oranı yüzde 27 ile ülke tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmış durumda. Bu bütçede ise bu sorunlara ilişkin bir çözüm bulmak mümkün değil” diye konuştu. 1986 yılından bu yana 70 milyar dolar özelleştirme yapıldığını ifade eden Özgür Ceylan, “1986 ila 2003 yıllarında 8 milyar dolar özelleştirme yapılırken, AKP iktidar olduğu 2003 ila 2019 yıllarında yapılan özelleştirme miktarı toplam 62 milyar dolardır” diye konuştu. Özgür Ceylan 18 elektrik dağıtım şirketinin özelleştirildiğini hatırlatırken, “Hepimiz elektrik faturalarına isyan eder durumdayız. Nedeni ortadadır. 18 elektrik dağıtım şirketinin tamamı özelleştirilmiş. Elektrik dağıtımının yüzde 100’ü, üretiminin ise yüzde 79,2 si özelleştirilmiştir. Özel şirketlerin tek amacı kar etmekken bu durum neyi doğurmaktadır? İşsizliği…” dedi.

Türkiye’de rüzgârın yönünün değiştiğini ve CHP’nin iktidara yürüdüğünü ifade eden Özgür Ceylan, “Ülke ekonomik kriz içinde, Bu bütçenin buna bir çözümü var mı? Yok! Artık CHP zamanı” dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech