Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şampiyon Olarak 1. Lige Çıktılar

Türkiye Görme Engelliler Spor

Türkiye Görme Engelliler Spor federasyonu, 2019 faaliyet programında yer alan ve 21 – 28 aralık  2019 tarihlerinde Antalya Kemer’de düzenlenen görme engelliler B2B3 futsal 2. Lig ikinci devre müsabakalarında ilimizin ilk ve tek takımı olan 1915 Çanakkale Spor Kulübü görme engelliler Futsal takımı, şampiyon olarak 1. Lige çıktı.

 

İlk devresi 14 – 20 Ekim 2019 tarihlerinde Bursa’da yapılan Görme Engelliler Futsal liginde 8 takımın yer aldığı ligde, iki takım 2. Ligden 1. Lige çıktı. 1.Lige çıkan her iki kulüp başkanının kadın olması dikkatlerden kaçmadı. 1915 Çanakkale Spor Kulübü’nün Başkanı Nuray Işık Telli ve Ankara Aktif Gençler Spor Kulübü’nün Başkanı Zeynep Melek ile beraber futsala kadın eli değdi ve takımlarımız birinci lige çıkmayı başardı.

 

Futsal 2 lig 1. devre müsabakalarında 15 puan ile tamamlayan takımımız, 2. devre müsabakalarını 36 puan ile  tamamladı. Akif Telli’nin antrenörlüğünü yaptığı takımımız, 2. devrede namaglup olarak maçlarını tamamlayarak şampiyon oldu.

Gurur kaynağımız futsal takımı, maçlarda şu sonuçları elde etti:

Çanakkale 3 – 2 Aksaray

Çanakkale 3 – 1 Samsun

Aktif Gençler 2 – 8 Çanakkale

Çanakkale  6 – 1 kayseri

Çanakkale 7 – 1 Mevlana

Boğaziçi  2 – 6  Çanakkale

Çanakkale  7 – 5 Turged

 

İsa Akten 22, Beycan Kaya 10, R. Gökhan Biçer 9, Berkay Ünal 4, Cüneyt Önder 4, Ersin Dağlı 4, Selçuk Kozak 4, Abdullah Taş 3, Sabri Pehlivan 2, Halim Şahin  2 gol atarak ligi tamamlarken sporcularımız lig süresince yalnızca 1 sarı kart gördü.

 

TAKIMIMIZ GESF FUTSAL 1.LİGDE MÜCADELE EDECEK

 

Kulüp Başkanı Nuray Işık Telli, “Bu kupa tüm Çanakkale’ye armağan ediyoruz. Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Mermer, Müdür Yardımcısı Harun Hazır Bey’e  desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

28 Aralık 2019 Cumartesi Antalya Kemer Bahri Tanrıkulu spor salonunda düzenlenen ödül töreninde ligde yer alan ilk üç takıma kupa, sporcularına da madalya takdim edildi. 3. olan takım 68 Aksaray GESK‘e 3’üncülü kupası, sporcularına bronz madalya; 2. Olan Ankara Aktif Gençler GESK Takımına kupa, sporcularına da gümüş madalya; Şampiyon olan ekibimiz 1915 Çanakkale Spor Kulübüne de kupa sporcuları  İsa Akten, Beycan Kaya, R.Gökhan Biçer, Berkay Ünal, Cüneyt Önder, Ersin Dağlı, Selçuk Kozak, Abdullah Taş, Sabri Pehlivan, Halim Şahin, Kaleciler Alperen Bay, Mehmet Güler, Hakan Öztürk, Antrenör Akif Telli ve Kulüp Başkanı Nuray Işık Telli‘ye Altın Madalyaları takdim edildi.

Takım adına kupayı o gün doğum günü de olması nedeni ile Sabri Pehlivan, takım arkadaşları ile birlikte aldı.  Takımız 2020 yılında, GESF Futsal 1. Ligde mücadele edecek.

 

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech