Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ ulaşıma el atar mı?

Çanakkale Belediyesi tarafından ulaşıma

Çanakkale Belediyesi tarafından ulaşıma yapılan zamdan sonra, Çanakkale’de gençler arasında en çok konuşulan konu toplu taşıma ücretleri oldu. Öğrenciler ÇOMÜ, en azından kampüs içerisinde ulaşıma el atamaz mı diye sordular.

Çanakkale Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz aylarda almış olduğu kararla, toplu ulaşım ücretlerine zam uygulandı. Özellikle binlerce üniversite öğrencisinin olduğu kentte bir anda en büyük problem ulaşım oldu. Öğrenciler tarafından ağır bir külfet haline gelen ulaşım bedellerine karşı bir protesto başlatıldı. Öğrenciler öne imza topladılar, sonrasında toplanan imzalar bir basın açıklaması ile Belediye’ye teslim edildi.

Sorun hale güncelliğini korurken, ortaya bir fikir atıldı. Yüz ölçümü geniş olan ve mutlak ulaşım ihtiyacı olan Terzioğlu Kampüsü içerisinde ÇOMÜ üzerinde düşeni yapıyor mu? ÇOMÜ, en azından kampüs içerisinde yoğun bir şekilde ücretsiz ring servis uygulaması yaparsa, öğrencilerin yükü hafifler değerlendirmesi yapıldı. Öğrenciler bir şekilde ulaşım anlamında Çanakkale’deki sorunun çözülmesi gerektiğini dile getirdiler.

Tunahan Ünsal

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech