Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İnönü, eşsiz bir diplomat ve büyük bir liderdir”

Osmanlı Devleti döneminin albayı,

Osmanlı Devleti döneminin albayı, Cumhuriyet döneminin orgenerali, eski Genelkurmay Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başbakanı ve ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü, dün vefatının 46.yılında heykeli başında anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen anma programı, dün saat 13.00’te Belediye İş Merkezi yanında bulunan İsmet İnönü heykelinin hemen önünde gerçekleşti. Gerçekleşen programa, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan ve partililer katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

“SAYGI İLE ANIYORUZ”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, yapmış olduğu konuşmada, “Büyük Atatürk’ün yakın silah ve dava arkadaşı, Cumhuriyetin ilk başbakanı, ikinci cumhurbaşkanımız, partimizin ikinci genel başkanı, büyük devlet ve siyaset adamı İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılışının 46. Yıl dönümünde saygı ile anıyoruz.

“TARİHİ GÖREVLER ÜSTLENEN BÜYÜK BİR LİDERDİR”

İsmet İnönü, ulusal kurtuluş savaşında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda her zaman, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte mücadele vermiş, eşsiz bir diplomat olarak tarihi görevler üstelenen büyük bir liderdir” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech