Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, AK Parti’lileşiyor mu?

Sosyal demokrat bir anlayışla,

Sosyal demokrat bir anlayışla, demokratik süreçleri tamamen yerine getirdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), parti üyeleri pek demokratik bir ortam göremediklerini ifade ettiler. Kurulan sandıklarda tek liste olarak yapılan seçimler, seçimden önce belirlenen başkanlar, liste liste tespit edilen delegeler ve üyeler ile “CHP, AK Parti’lileşiyor mu?” soruları gündeme geldi.

Kongre süreci başlayan ve seçim telaşına girilen Cumhuriyet Halk Partisi’nde, sandıklar kurulmaya ve oylar kullanılmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda, mahallelerde delege seçimleri yapılan CHP’de vatandaşlar sandıklara giderek oylarını kullandı. Oy kullanma zamanı partililerin sıkça dillendirdiği soru ise “Neden bu seçimlerde tek liste var?” oldu. Parti içerisinde muhalefet görülmediğini, çok sesliliğin olmadığını ifade eden partililer yaşanan hadise listelere yansımış yorumlarında bulundu.

RAKİPSİZ KONGRELER

Öte yandan delege seçimlerinin tamamlanmasından sonra, ilçe kongreleri belirlendi. İlçelerde başkanlık yarışı daha hararetli geçerken, Merkez ilçede taşlar aylar öncesinde yerine oturdu. İl Başkanı İsmet Güneşhan’ın ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ın başkanlıklarının devam etmesine kesin gözü ile bakılırken, henüz bir rakip aday belli olmadı.

Belediye Meclis üyelerinin belirlenmesi sürecinde fermuar tartışmaları ile birlikte Çanakkale’de yeni bir kavram ortaya çıktı. Demokratik atama! Seçimler sonucunda yapılan atamalarla siyaset farklı bir noktaya gelirken, İl ve Merkez İlçe Gençlik Kolları başkanlarının da şimdiden belli oldukları ifade edildi.

CHP kulisleri son günlerde hararetli konuşmalara sahne olurken, Çanakkale’de seçim heyecanı kaldığı yerden devam ediyor…

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech