Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarıma Dayalı Ekonomimiz Yeni Bir Aşamaya Taşınacak

Çanakkale Valiliği öncülüğünde, İl

Çanakkale Valiliği öncülüğünde, İl Özel İdaresi, Ezine Belediyesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın katılımıyla 2017 yılında başlanan Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. etap çalışmalarını, Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet yerinde inceledi.

Çanakkale Valiliği’nin haberine göre; Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 2. etap çalışmalarını yerinde inceledi. Tavlı’ya ziyaretinde Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ve Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel de eşlik etti.

VALİ TAVLI GELİŞMELER HAKKINDA BİLGİ ALDI
Bölgeyle ilgili Vali Tavlı’ya verilen bilgilerde ise 1 No’lu yolun 600 metrelik kısmı terasman kotuna getirilip reglaj çalışmasının tamamlandığı, 2 No’lu yolun terasman kotuna getirildiği, 3 No’lu yolun 500 metrelik kısmının terasman kotuna getirildiği, 4 No’lu yolun 30.000 m3 yarma, 10.000 m3 dolgu olduğu, bunun 28.000 m3’lük yarması ve 9.000 m3’lük dolgusu yapıldığı, terasman çalışmalarının 400 metrelik kısmının tamamlandığı, 5 No’lu yolun terasman kotuna getirildiği, ikinci etap çalışmaları kapsamında ise 8 No’lu yolun sıyırma kazısının tamamlandığı, 9 No’lu yolun Km: 0+000 – 0+300 arası sıyırma kazısının yapıldığı, 10 No’lu yolun 40.000 metreküplük kazısı ve 8.000 metreküplük dolgusunun yapıldığı ve 11 No’lu yolun sıyırma kazısının tamamlandığı ifade edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada; Gıda OSB’nin içerdiği 91 adet sanayi parseli ve sanayiciler ile çalışanların her türlü talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak teknik altyapı, idari ve sosyal tesisler ile çevreye saygılı yeşil modern ve prestijli bir üretim merkezi olacağı belirtilirken bölgenin süt ve süt ürünleri başta olmak üzere et, balık, sebze, meyve ve zeytincilik alanlarında oldukça önemli bir potansiyeli bulunan Çanakkale’nin tarıma dayalı ekonomisini yeni ve ileri bir aşamaya taşıyacağı kaydedildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech