Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Kumarlar kadınları tek ses oldu: “Madene verilecek suyumuz yok!”

Kumarlar köyü kadınları, Kirazlı’daki maden çalışması için su kaynağı sağlamak amacıyla yapımına başlanan Altın Zeybek-2 göletinin olduğu alana yürüyerek şirketi protesto etti. Yapılan çevre eylemine, Çanakkale merkezden ve civar köylerken destek gelirken Çan Çevre Derneği ve Kirazlı Balaban mevkiinde nöbet tutan ‘Her Yer Kazdağları Platformu’ da destek verdi. Eylemde suyun gasp edilmesine karşı çıkan köylüler, “Madene verilecek suyumuz yok’ dedi.

Geçtiğimiz Pazar günü, köy meydanında toplanan Kumarlar köyü kadınları ve destek veren eylemciler, Kirazlı’daki maden alanına su kaynağı olması ve köylerin su ihtiyacının giderilmesi amacıyla yapılan ve su tutmaya başlayan gölete karşı tek ses oldular.

Köylü kadınlara civar köyden çok sayıda vatandaş, Çan Çevre Derneği, Her Yer Kazdağları Platformu ve Çanakkale’den gelen çevreciler de eşlik etti. Barajın yapıldığı alana yürüyen çevreciler, ellerinde ‘Madene verilecek suyumuz yok’ pankartı taşıyarak ‘altınsız yaşanır, susuz yaşanmaz’ şeklinde sloganlar attılar.

ETKİNLİKLER GÜN BOYU SÜRDÜ

Eylem sonlandığında ise köylü kadınlar etkinliğe katılanlara yemek ikramında bulundu. Sonrasında ise etkinlik, müzik-şiir dinletisi, çocukların Hacivat Karagöz oyunu ile devam etti. Günün sonundaysa eylemciler “Kumarlar’daki ‘Su Yolu: Bir Madencilik Hilesi” isimli belgeseli seyrettiler.

Esra Çanlı

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech