Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çavuşlu Göleti su tutmaya hazır”

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’ye  yapılan yatırımlarla mümbit topraklarımız suya kavuşmaya devam ederken vatandaşlar da içme ve kullanma suyunu rahatça temin edebiliyor.

GÖLSU PROJESİ’NDEN ÇANAKKALE NASİBİNİ ALDI
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün haberine göre; Çanakkale ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Çanakkale de nasibini aldı.

DSİ, son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Çanakkale Bayramiç Çavuşlu Göleti inşaatının da tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Çavuşlu Göleti’nde suyun tutulması ile 2020 yılında, toplamda 2.970 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını belirtti.

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK
Temelden 25 metre yüksekliği ile Bayramiç Çavuşlu Göleti 2 milyon 130 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olduğunun altını çizen Aydın, “Bayramiç Çavuşlu Göleti’nin hizmet açılması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 4 milyon 362 bin TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech