Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 “SAHA” Projesi Ziyaretleri Devam Ediyor

Çalışma ve Sosyal Hizmetler

Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Çanakkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklığında yürütülen S.A.H.A. “Sosyal Alan Hizmet Aktarımı” Projesi, uygulanmaya başlandı.

Kentte sunulan sosyal hizmetlere erişimde; eğitim, bilgi, ulaşım ve iletişim yoksunlukları nedeniyle sıkıntı yaşayan dezavantajlı bireylere, hizmet tanıtımının yapılması, bireylerin sorunlarının çözümüne ilişkin uygun hizmet modelinden ivedilikle yararlandırılmasını sağlamak amacıyla geliştirilen, Çanakkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Çanakkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklığında yürütülen S.A.H.A. “Sosyal Alan Hizmet Aktarımı”  Projesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Pulluk ve proje ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı ile uygulanmaya başladı.

Proje kapsamında, Çanakkale ili sınırı içerisinde bulunan tüm ilçe mahalle ve köy muhtarlıkları, proje ortaklarından gönüllülük esası ile oluşturulan heyet ile ziyaret edilmekte,  sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleştirilen sohbetlerde mevcut hizmetlerin tanıtımı yapıldı. Bilgi paylaşımı sonrasında, sağlık, sosyoekonomik durumu nedeniyle hizmetlere erişmekte zorlanan dezavantajlı bireylerin tespiti yapılarak ve ihtiyaç sahiplerinin kurumsal hizmetlere erişimi ivedilikle sağlanıp sosyal sorunlarının giderilmesi sağlanıyor.

Yenilikçi bakış açısı ile geliştirilen proje, kamu-vatandaş işbirliğini güçlendirilmesi, sosyal sorunların gelişim aşamasında aktif ve sürdürülebilir çözümleyici politikaların geliştirilmesi, vatandaşın sosyal hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması, akıcı hizmet sunumunun desteklenmesi, dezavantajlı bireylerin ihtiyaçlarının giderilmesi sürecinde kamu işleyişinin hız kazanmasının sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca vatandaşın kamusal ihtiyaçlarının tespiti yapılarak vatandaş odaklı ortak politikalar geliştirilmesine olanak sağlanması da alt amaçlardan biridir.

Gerek ihtiyaç sahipleri gerekse sonraki süreçlerde gelişecek sosyal sorunlara erken müdahale yapılması konusunda muhtarlarla işbirliğinin sürdürülmesi hedefleniyor.

Yapılan ziyaretler sonrası olumlu geri dönüşler alınan ve kente heyecan katan SAHA Projesi ile Çanakkale ili sınırları içerisinde bulunan tüm ilçe, mahalle ve köy muhtarlıklarının ziyaret edilerek, ihtiyaç sahiplerine ulaşılmasının planlandığı öğrenilmiş olup projenin kentte sosyal sorunlarının oluşumunun engellenmesi ve sorunların çözümlenmesinde büyük bir atılım yapması bekleniyor.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech