Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk kaptan görev yaptığı gemide öldürüldü

Çanakkale Boğazı’ndan sık sık
Çanakkale Boğazı’ndan sık sık seyir eden “İnce Karadeniz” isimli gemide yaşanan saldırıda, bir kaptan hayatını kaybederken iki mürettebat da yaralandı. Kaptan Bora Ekşi’nin ölümü, meslektaşlarını ve sevenlerini üzdü.
İnce Denizcilik ve Ticaret A.Ş.’ye ait kargo gemisinde yaşanan kazada, 1 kaptan hayatını kaybederken 2 mürettebatın da yaralandığı öğrenildi. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi. Olay esnasında Hint Okyanusu’nda seyir halinde olan “İnce Karadeniz” isimli gemide geminin yağcısı tarafından talihsiz bir saldırı gerçekleştirildiği öğrenildi.
Geminin kaptanı Bora Ekşi, saldırıda hayatını kaybetti. Genç kaptanın ölümü sevenlerini ve meslektaşlarını üzdü.

2010 yılında, 190 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde, inşa edilen Türk bandıralı gemideki olay ile ilgili İnce Denizcilik ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“20.12.2019 tarihi sabah saatlerinde Hint Okyanusu’nda seyir halinde bulunan şirketimize ait M/V İnce Karadeniz isimli gemimizde vuku bulan elim hadise sonucu bir personelimiz vefat etmiş ve iki personelimiz yaralanmıştır. Türk Konsolosluğu’na ve yasal mercilere gerekli bildirimlerin tamamı yapılmıştır. Şu an itibariyle Hin Sahil Güvenlik Komutanlığı duruma müdahale etmiş, yaralılara ilk müdahale yapılmıştır. Yaralıların hayati tehlikesi yoktur. Merhum personelimiz yakınlarının, sevenlerinin, şirket çalışanlarının ve tüm denizcilik camiasının başı sağ olsun, Allah’tan sabır dileriz. Derin üzüntü duyduğumuz bu elim hadise hakkında gelişmeler oldukça bilgi verilmeye devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Şirkete Kaptanlardan Tepki Açıklaması Geldi

Öldürülen kaptan için İnce Denizcilik ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan açıklamaya Kaptan Ekşi’nin de üye olduğu Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği tarafından tepki gösterildi. Dernek sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Menfur olay neticesinde hayatını kaybeden derneğimiz üyesi Uzakyol gemi kaptanı, donatan vekili değerli meslektaşımızın şirketinizce yapılan beyanatta gemi personeli olarak bildirilmesini esefle kınıyoruz.”

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech