Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihe sürülmüş kara bir leke: Maraş Katliamı

Çanakkale’de protokolün önde gelen

Çanakkale’de protokolün önde gelen isimleri 19 ila 26 Aralık 1978 tarihinde yaşanan Maraş Katliamı olaylarını kınayan paylaşımlar yaptı. Öne çıkan duygu ise yaşanan acının tarihe sürülmüş kara bir leke olduğu idi.

19 Aralık ile 26 Aralık 1978’de Kahramanmaraş’ta meydana gelen Alevilere yönelik katliamın üzerinden bugün tam 41 yıl geçti. Resmi rakamlara göre yedi gün süren olaylar sırasında 120 insan öldürüldü. Alevilere ait 200’ün üzerinde ev yakıldı, 100’e yakın işyeri tahrip edildi. Bu acı olayın yıl dönümünde ise Çanakkale’de protokolün önde gelen isimleri duygu ve düşüncelerini ileten paylaşımlar yaptılar.

CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, katliamla ilgili sosyal medya platformlarından Twitter üzerinden “Eşine şöyle seslendi kadın: ‘Beni sen öldür, onların eline bırakma…’ Acının iliklere kadar işlediği, bugün de hissedildiği yerdir Maraş…” yorumunu yaptı.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan “19-26 Aralık 1978 tarihinde yaşanan Maraş Katliamı Cumhuriyetin faziletlerini kavrayamamış bir güruhun, belli merkezlerden korunup kollanmasıyla gerçekleşmiştir. Maraş Katliamını Unutma!” ifadelerini kullanırken Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise katliamla ilgili “Bugün Türkiye tarihinde kara bir leke Maraş Katliamı’nın yıl dönümü. 41 yıldır yüreğimizde derin bir yaradır, insanlık suçudur! Katledilen canlarımızı saygı ve özlemle anıyorum. Unutmadık, unutturmayacağız!” dedi.

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech