Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Projeden çekilmeye davet ediyoruz”

Kazdağı Doğal ve Kültürel

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından dün basın açıklaması yapıldı. Maden şirketinin işten çıkarttığı 200 kişi ile ilgili yapılan açıklamada, dernek tarafından, “Alamos Gold’u, mağdur ettiği köylülere gerekli tazminatı vermeye, sebep oldukları ekolojik yıkımın maliyetini karşılamaya ve alandan ve tüm diğer altın madeni projelerinden çekilmeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Doğu Biga Madencilik şirketi tarafından 200 kişinin işten çıkartıldığı gündeme gelmişti. Gündeme gelen konuyla ilgili STK’lar ve ilgililer birbiri ardına açıklama yapmaya devam ediyorlar. Son olarak, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Ruhsatın yenilenmesi sürecinde bir gecikme ile karşı karşıya kaldık” demesine rağmen ruhsatın uzatılması konusunda umutsuz olmalı ki, çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kaldı ve bölge halkını ve köylüleri mağdur etti.

Köylerdeki tarımsal üretimin desteklenmesi, köylerde yeni iş olanakları yaratılması ve köylülerin ihtiyaç duydukları yol, su, elektrik gibi temel altyapı ihtiyaçlarının sağlanması kamunun sorumluluğundadır. Köylerin çöp konteynerleri, cami avlularının peyzajı, çeşme yapımı, köyün gençlerinin burs gereksinimi, madencilere bırakılmadan yerel yönetimler ve ilgili kamu kurumlarınca çözülebilecek sorunlardır.

Alamos Gold’u, mağdur ettiği köylülere gerekli tazminatı vermeye, sebep oldukları ekolojik yıkımın maliyetini karşılamaya ve alandan ve tüm diğer altın madeni projelerinden çekilmeye çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech