Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski Boğaz Komutanı yeniden yargılanacak

15 Temmuz darbe girişimi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan ve hakkında, anayasal düzeni silah zoruyla yıkma teşebbüsünden müebbet verilen, Eski Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, yeniden yargılanacak.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, gözaltına alınan ve hakkındaki; Ayasal düzeni yıkma, silahlı terör örgütü kurma, anayasal düzeni silah zoruyla yıkma teşebbüsünde bulunma suçlamaları ile yargılanan, eski Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yapılan itirazlar sonucunda, Yargıtay 16. Ceza Dairesi alınan kararı bozdu. Yeniden yargılamanın önü açıldı. Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, edinilen bilgiye göre yeniden 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Gündoğdu’nun halen Tekirdağ Cezaevi’nde tutukluluğu devam ediyor.

Yargıtay kararında…

Yargıtay’ın kararında konuyla ilgili, “Yerel mahkemece kabul edilen somut olay değerlendirildiğinde; hüküm tarihi itibariyle örgütsel bağı kesin olarak ortaya konmayan sanığın, icra hareketlerinden önce örgütsel organizasyon içinde yer alarak darbe girişiminden haberdar olduğu ve suç işleme karar ve idaresine katıldığı ispat edilememiştir” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech