Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

SÜRÜCÜLER

Trafikte, Öncelik yayaların ya! Yayaların bu konuyu tam olarak anlamadıkların defalarca yazdık. Yanlış algıladıklarını, her yerde önceliğin, kendilerinde olduğunu zannettiklerini söyledik. Peki, sürücüler ne yapıyor? Onların bazıları da işi kavrayamamış. Sürücülerin bazıları, trafik ışığı olan yerlerde bile, yayalara kırmızı yansa bile, önceliği onlara vermek için, ışıklı kavşaklarda yolun ortasında aniden duruyorlar. Haliyle, trafik tıkanıyor. Ortalık karmakarışık oluyor. Defalarca söyledik. Bakınız. Trafik ışıkları olan yerlerinde, herkes kendi hakkını kullanacak. Yani yayaya yeşil yandığında yayalar, araçlara yeşil yandığında araçlar geçecek. Yayaya kırmızı yandığında yayalar yol boş olsa bile geçmeyecek. Yahu hepsi bu işte. Sanki çok bilemeyenli denklem. Bunları eğitmek lazım. Trafik ışıkları olan yerlerde, yayalar için uygulama yapmak, en iyisi olacak. Önceleri uyarı şeklinde… Sonraları da yayalara ceza uygulamak şeklinde olabilir. Ne yazık ki Çanakkale’de yayalar, bisiklet sürücüleri Motosiklet kullananlar, kural kaide tanımıyorlar. Hele Kuryelik yapan Motosikletler. Aman Allah. Trafik canavarı zannedersiniz. Adamların sanki geçiş üstünlükleri var. Bizler, kurallara uyan sürücüler ve yayalar, meydana gelen bu kuralsızlıklardan çok rahatsız olduğumuzu belirtmek isteriz.

 GÜLELİM

Temel arabasıyla kavşakta dönüp duruyormuş. Uzaktan durumu merak eden polis yanına gelip Temel’i durdurarak sormuş:

– Kardeşim yarım saatten beri kavşakta ne diye dönüp duruyorsun?

Temel utana sıkıla cevaplamış: – Haçan sol sinyal takili kaldi da…

**** – Temel bir gün bol miktarda haşere ilacı içer… Koma halinde hastaneye kaldırılır.-Komadan çıkınca doktor: – Zorun neydi o kadar ilacı içtin. – Temel heyecanla inleyerek; ben şöförüm yolda bir tabela gördüm. – İçinizdeki trafik canavarını oldurun yazayı…. – Bende öyle ettum.**** Temel bir gün kahvede otururken, Dursun koşa, koşa yanına gelmiş: – Temel arabanı çaliylar. Temel hemen dışarıya fırlamış. Döndüğünde Dursun sormuş: – Ne oldi? Yakalayabildun mi?

Temel: – Yakalayamadum ama plakasini aldim.****

Temel’in oğlu kan ter içinde koşarak eve gelir. – Uy buba tam yüz bin lira tasarruf ettum, otobüse binmeyip yanında koştum.

Temel biraz kızgın; – Ula oğlum ha biraz daha akilli olsaydun da taksinin yanunda koşsaydın ya. Daha çok kazanirdun. Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech