Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troya Müzesi Finalde

Açılması için gün sayılan,

Açılması için gün sayılan, açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğrayan, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini ağırlayan, Troya Müzesi, sadece Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin göz bebeği. Dünyaca takip edilen, “Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 2020”de, Troya Müzesi fırtınası esiyor. Troya Müzesi, Avrupa Yılın Müzesi olma yolunda emin adımlarla yürüdüğü yolda finale kaldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda konuyu değerlendirdi. Bakan Ersoy, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, müzede emeği olan herkesi kutluyorum” dedi.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Avrupa Yılın Müzesi ödüllerinde, Çanakkale için olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çanakkale’nin incisi olarak adlandırılan, Çanakkale’nin turizm potansiyelini bir adım yukarıya taşıyan Troya Müzesi, Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri 2020’de finale kaldı. Birçok müze arasından finale kalma başarısı gösteren müze, Çanakkale’de heyecan yarattı.

Konuyla ilgili sosyal medyada açıklamada bulunan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Dünyanın en önemli çağdaş, arkeoloji müzelerinden Troya müzemiz, “Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri 2020” de finale kaldı. Çok sayıda müze arasından aday gösterilen Troya’yı ülkemize kazandıran, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, müzede emeği olan herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Başarılar Troya”

Konuyla alakalı düşüncelerini paylaşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Çanakkale’mizin tarihin aziz hatıralarına ev sahipliği yapan eşsiz bir kent. Manevi ruhunu her zaman diri tutan özel bir kent… Bizler Çanakkale’mizin tüm değerlerinin markalaşması için çaba sarf ediyoruz. Çanakkale’mizin tarihi hazinesi olan Troya Antik Kenti ödülün alınmasıyla şehrimize ayrı bir katma değer sunacak. Ödülün alınması, hem şehrimizin hem de ülkemizin turizmine hızlı bir ivme kazandıracaktır. Çanakkale’mizde hayata geçirdiğimiz proje ve yatırımlarımızın ulusal ve uluslararası alanda sürekli gündeme gelmesi, medyada yer alması bizleri mutlu ediyor. Bu gurur, hepimizin; bu gurur, Çanakkale`mizin! Tarihin ve insanlığın ortak değeri Troya Müzesi’nin birincilikle mutluluğumuzu ve gururumuzu taçlandırmasını ümit ediyor; “Başarılar Troya” diyoruz” dedi.

“Hedefimiz 1 milyon ziyaretçidir”

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Doğal güzellikleri, tarihi dokusu, kültürel değerleriyle, Troya’sı, Assos’uyla, Şehitlikleriyle, “Marka Şehir Çanakkale’mizin” değerine değer katıyoruz. Troya, Büyük İskender’den Sezar’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar, tarihin seyrini değiştiren birçok dünya liderine ilham kaynağı olmuştur. 2018 yılını anlamlı kılan en önemli olaylardan biri Troya Yılı ilan edilmesi ve bu kapsamda, 3000 m2 sergi salonları dahil yaklaşık 12.750 m2 kapalı alandan oluşan Troya Müzemizin ülkemiz turizmine kazandırılmasıydı. Açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı Müzemizin ziyaretçi sayısı 600 bini aşmış ve hedefimiz 1 Milyon ziyaretçidir” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech