Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitimlere start verildi

Çanakkale Ticaret Borsası ve

Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ortaklığında “ÇOMÜ-ÇTB Kaliteli Gıda Üretiminde Mesleki Eleman Niteliğinin Arttırılması İçin El Ele Veriyor” adlı GMKA tarafından desteklenen Proje kapsamında Ticaret Borsası üyelerine teorik ve uygulamalı eğitimler başladı.

Çanakkale Ticaret Borsası Meyve ve sebze sektör kurulu üyelerinin çalışanlarına ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne bağlı Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümüne kayıtlı öğrencilerin eğitim ve uygulama faaliyetlerinde mesleki teknik kazanım edinmeleri amacıyla proje oluşturuldu.

İlgili proje çalışmaları kapsamında, Çanakkale Ticaret Borsasına kayıtlı Çanakkale merkez ve ilçelerinde Meyve-sebze üretimi yapan işletmelerde çalışan meslek elemanlarının mesleki niteliğinin artırılması amacıyla, 4-6 Aralık tarihlerinde ÇOMÜ Çanakkale Teknik Bilimler Gıda Teknolojisi Laboratuvarı’nda eğitimler gerçekleştirildi.

Eğitimler üç gün sürdü

Doç. Dr. Neşe Yılmaz Tucel, Dr. Öğretim Üyesi Nazan Şen, Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Güngör Ertuğral, Doç. Dr. Mine Çardak ve Doç. Dr. Gülen Türker tarafından verilen ve üç gün süren eğitimlerde, meyve-sebze sektöründe kaliteli ürün üretimde karşılaşılan sorunların giderilmesi ve kalite kriterlerinin kritik noktaların analizlerinin gerçekleştirilmesi sağlanarak, kalitenin ön plana alındığı üretim uygulamaları, yasal düzenlemelerde yer alan HACCP kalite sistem uygulamaları, gıda güvenliğine yönelik teknik bilgi donanımı ve eğitim hizmeti sağlayabilmek için bir sertifikalı uygulamalı eğitim faaliyeti oluşturuldu. ÇOMÜ-ÇTB ortaklığında gerçekleşen ve 15 ay sürecek olan projede önümüzdeki süreçte Çanakkale Ticaret Borsasının su ürünleri sektöründe faaliyet yapan işletmelere yönelik olarak eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech