Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teğmen Ahmet Efendi’yi tanıyor musunuz?

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Çanakkale Savaşları’nda şahadet mertebesine ulaşmış bir kahramanımız ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Çanakkale Savaşları’nda, şehit olan teğmen Ahmet Efendi’yi ne kadar tanıyoruz?

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, sosyal medyada neredeyse her hafta düzenli olarak, zaferin kahramanları başlığı ile bir kahraman kamuoyuna tanıtılıyor. Bu kahramanlar, Çanakkale Savaşı’nda şahadete ulaşmalarının yanı sıra her biri kendi hayatlarında farklı zorluklar gören, zaferin mimarları. O mimarlardan birisi ise Teğmen Ahmet Efendi…

Alan Başkanlığı Teğmen Ahmet Efendi ile ilgili, “Teğmen Ahmet Efendi, Kayseri Bünyan nüfusuna kayıtlıdır. Çanakkale Cephesi’nde, 22. Alay 2. Tabur, 5. Bölük’te görev yaparken kolundan yaralanarak, İstanbul Haydarpaşa’ya sevk edilir. Buradaki tedavi sürecinde halasının oğlu olan ve kendisi de Çanakkale Cephesi’nde yaralandığı için tedavi görmekte olan, Fırıncı Şakir Ağa ile karşılaşır, hasret giderip dertleşirler. Teğmen Ahmet Efendi yarası tam iyileşmemesine rağmen, hastaneden gizlice kaçarak birliğine katılacağını söyler.

“4 Ekim 1915’te şehit olmuştur”

Fırıncı Şakir Ağa’nın, ona sarılıp yalvararak; yapma, tam iyileşmedin, sen görevini yaptın demesine rağmen taburda subay kalmadığını, geri dönmeye mecbur olduğunu söyleyerek hastaneden kaçıp birliğine geri döner. Evlenmeye bile fırsat bulamadan cepheye koşan Teğmen Ahmet Efendi, Askerî Safahat Belgesi’ne göre, 4 Ekim 1915 Pazartesi günü bir bomba patlaması sonucu şehit olur. Ruhu şad olsun” paylaşımında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech