Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Empati maçı dikkat çekti

3 Aralık Dünya Engelliler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü farklı bir etkinliğe imza attı. Engeli olan ve engeli olmayan sporcular arasında empati kurulması amacıyla düzenlenen etkinlikte, tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncuları ile Çanakkale Koleji Yıldız Basketbol Takımı kozlarını paylaştılar.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün haberine göre; 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel Çanakkale Koleji Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte ilk olarak tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncuları ve antrenör Caner Cesur, Çanakkale Koleji öğrencilerine 3 Aralık Engelliler günü ile ilgili bilgi verdi.

Verilen eğitimin ardından gençlere tekerlekli basketbolun incelikleri ve kuralları anlatıldı, sonrasında ise tekerlekli sandalye kullanımı öğretildi.

Daha sonra yapılan tam saha maçta güzel görüntüler ortaya çıktı. Maçta öğrenciler, bedensel engelli sporcuların yaptığı tekerlekli sandalye basketbol sporunun normal basketbola göre ne kadar zor olduğunu birebir yaşayarak empati yaptı. Müsabaka sonunda bu sefer Çanakkale Koleji Öğretmenleri sandalyeye geçti ve güzel görüntüler ortaya çıktı. Tribünde bulunan öğrenciler, sahadaki sporculara destek vermeyi ihmal etmediler. Salonda hem neşeli hem de sempatik görüntüler oluştu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech