Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okyay: “Pozitif etkiye destek olmayı hedefliyoruz”

2016 yılından beri düzenlenen,

2016 yılından beri düzenlenen, bu sene üçüncüsü organize edilen, İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Töreni’nde ödüller, geçtiğimiz gün sahiplerini buldu. Bilgisayarsız kodlama teknolojisinin ön plana çıktığı ödül töreninde, ödüller 3 kategoride sahiplerini buldu.

Ödül töreninde konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Dünyayı yaşanır hale getirmek için değişim öncülerinin sayısının artmasına ihtiyacımız var” ifadelerinde bulundu.

Kale Grubu’nun yeni nesil sosyal gelişimcileri teşvik etmek amacıyla, Ashoka Türkiye ortaklığında, bu yıl üncüsünü düzenlediği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Töreni, geçtiğimiz akşam, İstanbul The seed’de düzenlendi. Düzenlenen ödül töreninde kodlama teknolojisi ön plana çıkarken, ödüller “Bilgisayarsız Kodlama” ve “Kodluyoruz” projelerinin oldu.

Kale Grubu’nun yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmek amacıyla Ashoka Türkiye ortaklığında bu yıl üçüncüsünü düzenlediği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü sahiplerini buldu. Erken Aşama kategorisinin kazananı “Tospaa Bilgisayarsız Kodlama Girişimi”, İleri Aşama kategorisinin kazananı “Toyi”, İş Birliği kategorisinin kazananı ise “Kodluyoruz” oldu.

Geçen sene olduğu gibi üç kategoride dağıtılan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nde, teknolojiden bağımsız olarak kodlama eğitiminin erişilebilir olmasını sağlayan bir oyun ortamı sunan Tospaa Bilgisayarsız Kodlama Girişimi ile N. Alp Ar Erken Aşama kategorisinin, çocuklara özel oyun deneyimleri tasarlayan, çocukların etraflarındaki her şeyi eşsiz oyuncaklara dönüştürmelerini sağlayan yaratıcı bir oyun kiti sunan ve oyun hakkı savunuculuğu yapan Toyi ile Elif Atmaca İleri Aşama kategorisinin, gençlerin hayal ettikleri bir hayata ve ilk işlerine adım atmaları için yazılım eğitimleri veren ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile çalışarak etkisini artıran Kodluyoruz ile Gülcan Yayla, İş Birliği kategorisinin kazananı oldu.

“Değişim öncüllerinin sayısının artmasına ihtiyacımız var”

Törende konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile yaşadığı dünyaya ve çevreye karşı kendini sorumlu hisseden ve harekete geçme cesaretini gösteren sosyal girişimcilerin önünü açmayı; onların yarattığı pozitif etkiye destek olmayı hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki, dünyayı yaşanır hale getirmek için değişim öncülerinin sayısının artmasına ihtiyacımız var.” dedi.

“Ödül alan her bir sosyal girişimci 50 bin TL ödül kazandı”

Bu sene de başvurular, herhangi bir konu sınırlaması olmaksızın, belli bir bölgede pilot uygulaması bulunan Erken Aşama ve geniş bir bölgede uygulaması bulunan İleri Aşama ile alanında bir ilke imza atarak kurumlar arasında geliştirilen projelerin kabul edildiği İş Birliği kategorisinde değerlendirildi. İlk iki yılda olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda başvuru alarak birçok sosyal girişimciye ulaşılan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü alan her bir sosyal girişimci 50.000 TL ödül kazandı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech