Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Obeziteyle mücadeleye devam

İl Sağlık Müdürlüğü, obeziteye

İl Sağlık Müdürlüğü, obeziteye karşı sürdürmüş olduğu mücadelesinden taviz vermiyor. Obezite Okulu 4.dönem öğrencileri ile çalışmalarına devam ediyor.

Obezite ile mücadele etmek ve sağlıklı yaşamayı öğretmek amacıyla kurulan Obezite Okulu 4. Dönem öğrencileri ile çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi’nde hizmet veren okulda, açık hava yürüyüşleri, spor aktiviteleri, step, pilates ve teorik anlatımlarla katılımcıların obezite ile mücadele etmelerine katkı sağlanıyor.

Önceki dönemde açılan obezite okulları öğrencileri de yapılan çalışmalara katılırken, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite devamlılığı sağlanmış oldu.  Katılımcılarda sağlıklı bir şekilde ağırlık kaybı yaşandığı, diz ve bel ağrılarının azaldığı, daha rahat nefes alabildikleri, beslenme şekillerinin değiştiği ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazanıldığı gözlemlendi. Programda son haftalara girilirken; yapılacak detaylı ölçüm ve yazılı sınav sonunda en başarılı katılımcılar “koç öğrenci” olarak seçilecek ve bir sonraki programlarda görev alacaklar.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech