Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderoğlu, “İnsan olmayı bırakmak istemiyorum”

AK Parti Çanakkale Milletvekili

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, GÜNDEM Gazetesi ile yaptığı röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Vekil olmaktan önce ‘insan’ olmayı önemsediğini ve hayatını buna göre yaşadığını kaydeden İskenderoğlu, “Ben insan olmayı bırakmak istemiyorum. Vekil olduğunun farkında değil diyorlar bazen ama tam aksine vekil olduğumun o kadar farkındayım ki, beni vekil yapan milletin böylesine içindeyim” şeklinde konuştu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun GÜNDEM Gazetesi’ne özel verdiği röportajın devamı…

“HALKIN TEVECCÜHÜNDE OLACAKLARINI ZANNETMİYORUM”

Yeni kurulacak parti sizce hem genelde hem de yerelde AK Parti’nin oylarını olumsuz etkiler mi?

J.İ, “Biz, birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızın bir başka yola gitmelerini doğru bulmadık. Takdiri onlarındır ama başarılı olacağını çok düşünmüyorum. Bunun, Sayın Cumhurbaşkanımızı cumhurbaşkanlığından indirilebilmek için yapılmış bir oyun olduğunu düşünüyorum. Samimi de bulmuyorum. Yani eğer bu arkadaşlarımız, belediye seçimlerinde ya da milletvekili seçimlerinde bizde aday olamamış arkadaşlarımız olsaydı anlardım. Ama eğer sen bu partide bir şey olamadığın için başka bir parti kurmaya gidiyorsan bunu samimi bulmuyorum. Yerelde de geneldeki etkiyle aynı olur. Daha önce de denendi çünkü. Bu yine aynı sonun başlangıcı olacak. Ben halkın teveccühünde olacaklarını zannetmiyorum.”

AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız’ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

J.İ, “Sadece Çanakkale’de değil, aynı gün Edirne ve Balıkesir gibi ona yakın ilde il başkanlarının istifası alındı. Biz buna taraf olmadık. Görevler gelir, gider… Gültekin Yıldız, gerçekten çok dürüst, sevdiğimiz bir kardeşimizdir. Sonuçta partiden istifa etmedi, o da tecrübelerinden faydalandıracaktır diye düşünüyorum.”

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI VİZYONLA ALAKALI”

Tekrar Çanakkale’ye dönersek… Şehre baktığımızda yolunda gitmeyen bazı meseleler olduğunu söylemiştiniz. Peki, eğer Ülgür Gökhan’ın yerine, onun görevde bulunduğu süre boyunca AK Partili bir belediye başkanı yönetseydi şehri, Çanakkale şu an olduğundan farklı durumda olur muydu sizce?

J.İ, “Olurdu. Çünkü belediye başkanlığı vizyonla alakalı… Mesela Eskişehir’de de CHP var. Ama gidip orayı bir görmelisiniz nasıl gelişmiş ne durumda… Ülgür Başkan’ın şahsına asla bir şey söylemem ama dönem dönem eleştirdiğim politikalar elbette oluyor. Belediyecilikte siyasetin işin içinde olmaması gerekiyor. Burada konu ‘para’ da değil. Eğer sırf CHP’li belediye diye kaynak verilmiyor olsa Eskişehir nasıl bu durumda olurdu? Eskişehir o kadar hizmeti nasıl yaptı? Mesela bakın 5 yıldır belediye binası yapılamadı. Ben buna çok üzülüyorum. Biz 5 yılda boğaz köprüsü yapıyoruz. Dönüyorum bakıyorum, nenim hala belediye binam yok, sosyal konutlara bakıyorum orada bir deprem olacak, biri zarar görecek diye korkuyorum. Yatay mimarı istiyoruz, yeşil alan istiyoruz, Çanakkale bunları hak ediyor.”

“AĞAÇ KATİLİ OLARAK SUÇLANMAYI HAK ETMİYORUM”

Hazır yeşilden, betonlaşmadan bahsetmişken… Maden şirketinin ruhsatının yenilenmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

J.İ, “Biz o zaman da söyledik. Başından beri aynı şeyi söyledik. Biz, ‘biraz bekleyin, devletin kurumlarına güveniyoruz’ dedik. Ve bugün de sonuç olarak ruhsat yenilenmedi. Ana biliyoruz ki çevre bir bütündür. Bugün, arıtma tesisimiz çalışmadığı için denize dökülen fosseptiğin de hesabı sorulmalı. Şunu hep bekledik, karşıda PKK ormanımızı yaktı. Onu hep beraber lanetlemeliydik, oradaki ağaç da bu değil miydi? Kaldı ki çevrecilikle ilgili biri konuşacaksa benim kadar ağaç dikmeli önce. O Kayadere’nin altına Atikhisar’ın karşısına 14 bin 500 ağaç diktim ben. Bu yüzden şimdi ‘ağaç katili’ olarak suçlanmayı hak etmiyorum.”

“KENT KADIN KONSEYİ BENİ DAVET ETMEDİ”

Bir bütün olmaktan bahsettiniz, ortak reflekslerin önemi de bir kez daha çıkıyor ortaya burada. Peki, neden en basitinden kadına karşı şiddet için dahi bütün partiler, sendikalar bir araya gelip ortak bir açıklama yapamıyorlar bu şehirde? En son 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde de bu yaşandı. Her kafadan ayrı bir ses çıktı, herkes ayrı açıklama yaptı. Bir birlik oluşmadı…

J.İ, “Benim kadın kolları başkanlığım döneminde bütün partiler birlikte yürürdü. Ama bu yıl beni davet etmediler. Bu, Kadın Kent Konseyi’nin görevidir. Daha önceki dönemlerde onlar yaptılar. Ortak bir çalışma yapsalardı onlarla hep birlikte katılmayı çok arzu ederdim. Çünkü kadın, çocuk gibi konularda bir olmak çok önemli. Zaten 50 yıldır Çanakkale’de bir kadın milletvekili yok, bu yüzden her hareketime iki kere dikkat ediyorum, ben bunu sorumluluk olarak görüyorum. O yüzden kadınların birlik olmasını engellemek, dolaylı olarak kadının vekil olmasını engellemek en son isteyeceğim şey.”

“VEKİLLİK GEÇİCİ ABLALIK ÇOK KEYİFLİ…”

Siz bir milletvekilisiniz ama daha çok ‘abla’ olmanızla, insanlarla kurduğunuz yakın ilişkilerle ön plana çıkıyorsunuz. Bu noktada Jülide İskenderoğlu bunu anaç karakter yapısına borçludur, diyebilir miyiz?

J.İ, “Ben insan olmayı bırakmak istemiyorum. Ben duygusal olmayı, duyguları yaşamayı güçsüzlük olarak görmüyorum. Abla olmayı da çok seviyorum. Çünkü vekillik geçici bir şey, ablalık ise çok keyif aldığım bir şey. Bu şehrin ablası olmaya da devam edeceğim. Arada Şakir’e gidiyorum, çay içiyorum. İlla lüks yerlerde bulunacaksınız diye bir şey yok. Bu yüzden ‘vekil olduğunun farkında değil’ diyorlar ama tam tersine farkındayım ki bana oy verenin, beni vekil yapan ‘millet’in yanında oluyorum.”

 “MUTFAKTA İDDİALIYIM”

İş hayatınız dışında evde nasılsınız? Mutfakta iyi misiniz?

J.İ, “Mutfakta çok iddialıyımdır. Kafe işlettim 15 yıl, bundan kalan bir alışkanlık olsa gerek. Yani bütün gün çalışıyorum ama gece eve gidip yemek yapabiliyorum yine de. Mutfakta oldukça iyiyimdir yani. Mütevazı olamayacağım bu konuda. Her yemekte iyiyimdir ama kuru fasulye-pilavımı çok severler.”

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech