Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seyit Onbaşı ölüm yıldönümünde anıldı

Çanakkale Savaşı’nın kahramanlarından, Seyit

Çanakkale Savaşı’nın kahramanlarından, Seyit Onbaşı, vefatının 80. yıldönümünde, Tarihi Alan’da anıldı.

Çanakkale Savaşları’nın kahramanları arasında bulunan, Seyit Onbaşı vefatının 80.yıldönümünde, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün anma töreni düzenlendi.

Gerçekleşen anma törenine, Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Eceabat Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

1 Aralık 1939’da vefat eden Seyit Onbaşı için ölüm yıldönümünün 80. Yılında, Kilitbahir Köyü Fatih Camii’nde kılınan öğle namazından sonra başlayan programda; Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Mevlid-i Şerif ve Dua okunması yapıldı. Sonrasında Kilitbahir Köyü’nde hayır pilavı dağıtıldıktan sonra Seyit Onbaşı’nın savaştığı Rumeli Mecidiye Tabyası’na geçildi. Burada dua okunduktan sonra heykeline karanfil bırakıldı.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech