Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTB Başkanı: S. Kaya Üzen:“En büyük yatırım ortağımız Almanya’dır”

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın(TATSO) Berlin’de düzenlenen 14. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Almanya, Türkiye’nin en büyük yatırım ortağı durumunda. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odamız, Türkiye ile Almanya arasında bir köprü görevi üstlenmektedir” ifadelerini kullandı.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın(TATSO) 14’üncü Olağan Genel Kurulu toplantısı, geçtiğimiz günlerde Berlin’de düzenlendi. Toplantıda Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rolf A. Königs ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun konuşmalarının ardından denetçilerin hazırladığı 2018 denetim raporları, Yönetim Kurulu`nun hazırladığı 2018 bilançoları onaylandı. Ardından Yönetim Kurulu`nun 2018 bilançosu ve hesapları ibraz edilerek, Yönetim Kurulu tarafından öngörülen 2020 yılı bütçesi görüşülerek onaylandı.

“TİCARET HACMİ 36 MİLYAR DOLARA ULAŞTI”

Toplantıda konuşan Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Kaya Üzen, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacminin 36 milyar dolara ulaştığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Almanya, Türkiye’nin en büyük yatırım ortağı durumunda. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odamız, Türkiye ile Almanya arasında bir köprü görevi üstlenmektedir. TATSO, Entegrasyonu kolaylaştırmakta, girişimciliği özendirmekte ve Almanya’da faaliyet gösteren üyelerine hizmet sunmaktadır. Çanakkale Ticaret Borsasının da halihazırda üyesi olduğu Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Almanya’da faaliyet gösteren Türk işletmelerinin çıkarlarının savunup, onların yerel ve federal düzeydeki başlıca toplumsal ve ekonomik kurumlarla bütünleşmesine yardımcı olmakta ve karşılıklı bağların ortaya çıkardığı potansiyeli değerlendirmek ve derinleştirmek adına Almanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri teşvik etmektedir” dedi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech