Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale futbolunda ilçelerin egemenliği

Çanakkale Süper Amatör Futbol

Çanakkale Süper Amatör Futbol Ligi’nde geride kalan 8 haftada ortaya öyle bir tablo çıktı ki Çanakkale’nin ilçeleri resmen ligi domine etti. Gelibolu’dan Lapseki’ye, Ezine’den Küçükkuyu’ya ilçeler kurdukları takımlarla, Merkez’in bir adım önündeler.

Çanakkale sporu denince akla ilk gelen liglerden birisi olan Süper Amatör Futbol Ligi’nde her hafta sonu ilçelerde stadyumlar dolarken, vatandaşlar tuttukları kendi topraklarının takımlarını desteklemekten kendilerini geri alamıyor. Hal böyle olunca, Çanakkale’nin ilçeleri ligde Merkez’e göre 1-0 önde gidiyorlar. Geçtiğimiz seneden beri ligdeki güçlü duruşunu sürdüren, Geliboluspor ve Biga Adaspor, bu sene de çizgisinden ödün vermeyen takımlar arasında bulunuyor.

Ligde geride kalan 8 hafta sonunda ortaya çıkan tabloda, ilk 5 takım arasında bulunan, Biga Adaspor, Geliboluspor, Yeni Çanspor, Lapsekispor ve arkalarındaki Ezinespor ilçelerin gücünü bir kez daha gözler önüne serdiler. Süper Amatör diyip geçme diyen vatandaşlar, buradaki çocukların ilerleyen dönemlerde kendilerini gösterdiklerinde üst liglerde top koşturma şanslarının olduklarını belirttiler.

Özellikle Biga Adaspor ve Yeni Çanspor bu sene ligin dikkat çeken takımları arasında bulunuyor. Çan’ın son zamanlarda Kale 1957 ile birlikte yükselişte olan spor ivmesi Yeni Çansporlar perçinleniyor.

Öte yandan Çanakkale Merkez’in ligdeki iki takımı birisi Hastanbayırı Gençlikspor, diğeri ise bir zamanların efsanesi Çanakkale Dardanelspor. Bir zamanlar içinde bulunduğu ligi kasıp kavuran, Süper Lig’e oyuncu yetiştiren, altyapısının gücü ve niteliği ile dilden dile aktarılan Dardanelspor, bu sene Süper Amatör Ligde orta sıralardan henüz kurtulmuş değil. Daha ligde 8 hafta geride kaldığını göz önünde bulundurursak, Dardanel’in önümüzdeki haftalarda ilçe takımlarını yanına yaklaşacağını belirtmek mümkün gözüküyor.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech