Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale dalış turizmi fuarına hazırlanıyor

Vali Orhan Tavlı’nın katılımı

Vali Orhan Tavlı’nın katılımı ile geçtiğimiz gün Lapseki Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda, “Dalış Turizmi” değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çanakkale’nin sualtı kültür varlıklarının ve tarihi batıkların yerlerini tespit etmek, sualtı kültür mirasına yönelik coğrafi bilgi sistemi veri tabanını oluşturmak ve haritalara işlemek, dalış turizmi potansiyelinin mümkün olan en üst seviyede değerlendirmek amacıyla, “Dalış Turizmi Değerlendirme Toplantısı”, Vali Orhan Tavlı başkanlığında Lapseki Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Dalış Turizmi değerlendirme toplantısına; Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Grup Başkanı Muhammed Parlak, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Cemil Agas, Liman Başkanı İsmail Gümüş, GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç ve sektörün temsilcileri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı’nda Büyük bir organizasyonla düzenlenmesi planlanan Çanakkale Uluslararası Sualtı ve Dalış Fuarının yapılması ile Dünyanın en zengin Sualtı Kültürel Miras alanlarını barından Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Çanakkale’de yapılması ile dalış sporları ile ilgilenen yerli ve yabancı turistler tarafından su altı dalış turizm destinasyonu olarak ilgi odağı olacağı değerlendirilerek, hazırlıklara başlanması kararlaştırıldı.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech