Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Felsefe Seminerlerine İlgi Yoğun

Koza Gençlik Derneği tarafından

Koza Gençlik Derneği tarafından geçen yıl başlatılan Aylık Felsefe Seminerleri, İTÜ Mimarlık Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü’nden Doç.Dr.Oğuz Haşlakoğlu’nun katılımıyla devam etti.

Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri Ercan Adsız Salonu’nda gerçekleştirilen aylık felsefe seminerlerini, Çanakkaleliler geçen yıldan beri ilgiyle takip ediyor.

“Kurucusuna göre Felsefe: Bugün geldiği yer itibariyle felsefenin kurucusu Platon’a göre tanımı ve anlamı” başlığıyla yapılan seminerde Doç.Dr Oğuz Haşlakoğlu Platon’a göre felsefenin ne olduğuna dair düşüncelerini aktardı.

Haşlakoğlu, Platon felsefesinin anlamının, Aristoteles’ten bu yana yapıldığı haliyle, metin üzerinde muhakemede, yani zihinsel kurguyla ilgili bir kavramsal yorumda değil, öncelikle yazarına özgü “diyalog tarzında” saklı olduğunu belirtti. Platon’un “diyalog tarzında” yazarak okuyucuyu aslında tiyatro sahnesine izleyici olarak dahil ettiğine işaret eden Haşlakoğlu, böylece felsefenin de temaşa konumundan çıkarak oyuncu olarak sahneye dahil olup tecrübi bir süreç neticesinde ve eylem haliyle yapılabileceğinden bahsetti. Ardından bununla bağlantılı olarak, mağara istiaresinde ortaya konduğu haliyle felsefi faaliyetin psike’nin (nefsin) dönüşmesi için mahkumların bağlı olduğu zincirlerinden özgürleşmek ve ışığı görmek için çaba gösterildiği takdirde anlam kazanabileceği vurgulandı. İzleyicilerin katılımı ve sorularıyla zenginleşen seminer Çanakkale Belediyesi’nin hazırladığı hediyenin Haşlakoğlu’na sunulması ile son buldu.

Aralık ayı semineri, 21 Aralık Cumartesi günü Hacettepe Üniversitesi’nden Prof.Dr. Nazile Kalaycı’nın “Aristoteles’te mutluluğun inşası” başlıklı semineri ile devam edecek.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech