Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

37 sanatçı bir sergide buluştu

Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma

Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği’nin organize etmiş olduğu Karma Sergi, geçtiğimiz gün, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı.

37 sanatçı, ürettiği eserleri geçtiğimiz günlerde, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergileme fırsatı buldular. Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği’nin Disiplinler Arası Karma Sergisi kapılarını açtı. Geçtiğimiz gün açılışı yapılan sergide; resim, ebru, tezhip, çini, cam yapımı, ahşap tasarımı, çavdar tasarımı, mikro mozaik, kırk yama birbirinden farklı dallar aynı çatı altında birleştiler. Serginin açılışına sanatseverler yoğun bir ilgi gösterirlerken, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eşi Hale Gökhan’da sergideki eserleri dikkatle incelediler.

Sergi açılışı  Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği Dernek Başkanı Ayşegül Demir ve  İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz tarafından gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Ayşegül Demir açılış konuşmasında “Sanat Köyü’müzün ilk faaliyetinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün bizim için çok önemli bir gün. Öncelikle şehrimize sonrasında ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugünü tüm sanatçı dostlarımıza armağan ediyorum. İlerleyen zamanlarda çok daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

İl Müdürü Dokuz, gelen misafirler ile birlikte sergiyi gezerek sanatçılardan sergilenen eserleri hakkında bilgi aldı. Öte yandan açılışı yapılan sergi 30 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech