Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOBİDAY’dan örnek proje

Çanakkale Toplumsal Birlik ve

Çanakkale Toplumsal Birlik ve Dayanışma Derneği’nin girişimleri ile Çanakkale’de örnek bir proje hayata geçirildi. Avustralya’nın yardım bütçesince finanse edilen ve Avustralya Büyükelçiliği Ankara tarafından yönetilen proje kapsamında 49 bin 943 TL bütçe finanse edildi. Bu bütçe ile Çanakkale’de başta şiddet gören ve koruma altında olan kadınlar için tekstil atölyesi kuruldu.

TOBİDAY’ın girişimleri ve Avustralya Ankara Büyükelçiliği tarafından finanse edilen tekstil atölyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasında açıldı. Avustralya Ankara Büyükelçiliği’nin Doğrudan Yardım Programı kapsamında, 49 bin 943 TL finanse ettiği tekstil atölyesi kapılarını açtı. Dernek tarafından, Çanakkale’de şiddet mağduru, sosyo-ekonomik yoksulluk yaşayan kadınların, kültürel yaşama entegre olabilmeleri, tekstil alanına mesleki becerileri edinmeleri, psikolojik ve ekonomik açıdan güçlenmeleri hedeflendi.

“Kadınların bu alanda mesleki eğitim almaları hedeflenmiştir”

TOBİDAY Dernek Başkanı Nilgün Özkan, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Avustralya’nın yardım bütçesince finanse edilen ve Avustralya Büyükelçiliği Ankara tarafından yönetilen, doğrudan yardım programı ile projenin, 49 bin 943 TL bütçe ile finansmanı sağlanmıştır. Bu bağlamda kurulan tekstil atölyesinde; 5 adet dikiş makinesi, 1 adet sanayi tipi ütü, 2 adet overlok makinesi, 1 adet kumaş kesim makinesi, 1 adet recme makinesinin temini yapılmış olup, bu atölyede kadınların bu alanda mesleki eğitim almaları amaçlanmıştır.

“Üst yararlanıcı şiddet mağduru kadınlardır”

Projede üst yararlanıcı olarak şiddet mağduru olan kadınlar hedeflenmiş olup kentte yaşayan ücret karşılığı bir işte çalışmayan ya da ekonomik yoksulluk yaşayan kadınlar çalışma grubu olarak belirlenmiştir” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech