Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Barosu’ndan 25 Kasım çıkışı: “İstanbul Sözleşmesi ve 6284. Kanun uygulanmalı!”

Çanakkale Barosu Kadın Hakları

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle BARO Binası’nda açıklama düzenledi. Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan’ın da yer aldığı açıklamada, kadına şiddeti önlemedeki en temel hususun yürürlükteki İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun’un etkin bir biçimde uygulanması olduğu ifade edildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında en önemli hususun İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun etkin bir biçimde uygulanması olduğu ifade edilerek şöyle dendi:

“Nafaka konusunda yapılmak istenen değişiklik kabul edilemez”

“Yasal mevzuattaki tüm değişiklik ve düzenlemelere rağmen, kadına yönelik şiddet artarak devam etmektedir. Bunun nedeni toplumsal zihniyet dönüşümünün sağlanamamış olması ve şiddetin kaynağına odaklı çözümlerin geliştirilmemiş olmasıdır. Kadın kazanımlarını hukuken ortadan kaldıracak yasal düzenlemelerin yapılmaya çalışılması, laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılması, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı kurumlarda üniversitelerde ve kamu-kurum ve kuruluşlarında kullanılan dil ve açıklamalar kadın mücadelesini olumsuz etkilemekte, kadının insan haklarının ihlalinin artmasına yol açmaktadır. İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayan bir ülke olmamıza rağmen, aile hukuku ve kadına karşı şiddet alanında uzlaşma ve arabuluculuk uygulamasının düşünülmesi, nafaka konusunda yapılmak istenilen değişiklik sözleşme hükümlerinin ihlali olacağı için kabul edilemez.”

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun hatırlatması…

“Kadına şiddet noktasında isteğimiz ve çağrımız ise aslında sadece yürürlükteki İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun etkin bir biçimde uygulanmasıdır. Bu noktada; 25 Kasım’da bir kez daha şiddetten kurtulmak için önce her alanda eşitlik, Şiddet önlenememiş, tehdit ortaya çıkmış ise, kadınların koruma kanununa göre etkin bir şekilde korunmasını; Tehditten de korunamamış, bir kadın zarar görmüş ise etkin kovuşturma ve çalışma hayatında, siyasette, eğitimde her alanda son derece üretken olabilecek kadınların güçlendirilmesini istiyoruz. Çanakkale Barosu olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü’nde, her gün olduğu gibi, kadınların Cumhuriyetle ve Uluslararası sözleşmelerle elde ettiği kazanımları ihlal edecek ve ortadan kaldıracak düzenleme ve değişikliklerin karşısında olmaya devam edeceğimizi kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygıyla paylaşıyoruz.”

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech