Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öğretmenlik mesleği daha fazla örselenmesin”

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim-Bir Sen Çanakkale Şubesi bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, öğretmenlerin uğradıkları şiddetin altı çizildi ve eğitimciler örselenmesin vurgusunda bulunuldu.

Eğitim-Bir Sen sendika binasında, Cumartesi günü saat 11.00’de bir basın açıklaması yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, öğretmenlerin uğradıkları ve sürekli olarak gördükleri şiddete değinildi.

“SESİMİZİN DUYULMASINI İSTİYORUZ”

Eğitim-Bir Sen Çanakkale Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Eğitimciye şiddete dur demek, sesimizi yetkililere duyurmak, çözüm bulma iradesini harekete geçirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız.  Gündemimiz net, hedefimiz tektir. Eğitimciler olarak sesimizin duyulmasını, mesajlarımızın alınmasını, şiddete çözümün artık ertelenmemesini, mesleğimizin daha fazla örselenmemesini istiyoruz.

“ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Şiddet, her geçen gün sayı olarak da yoğunluk olarak da artıyor, farklı faillerle yeni kulvarlar buluyor, en uzağında olması gereken yerlere bile giriyor; toplumsal bağlarımızı çözüyor, geleceğimizi karartıyor.

“ŞİDDETE ÇÖZÜM ERTELENMESİN”

Bu duygu ve düşüncelerle, görevinin başında canice öldürülen eğitim çalışanlarının acısının yeni isimlerle katmerlenmemesi temennisiyle, şimdiye kadar hayatını kaybeden bütün eğitim çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyor, şiddet olaylarını sona erdirecek tedbirlerin bir an evvel alınması, yasal düzenlemelerin ivedi bir şekilde yapılması talebimizi bir defa daha haykırıyoruz: Mesleğimiz daha fazla örselenmesin, şiddete çözüm ötelenmesin” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech