Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleceğin diş hekimleri önlüklerini giydi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni, Cuma Günü Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ÇOMÜ’nün haberine göre; Üniversitenin en genç fakültesi olarak geçen yıl eğitim öğretime başlayan Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin önlük giyme törenine, ÇOMÜ Rektörü ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Belediye Başkan Vekili Fatma Kaynaş, Diş Hekimleri Odası Başkanı Süleyman Doğangün, Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Umut Özer, Diş Hastanesi Başhekimi Hacer Oğuz ile ÇOMÜ’lü idareciler, akademisyenler ve öğrenci yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Diş Hekimliği Fakültesi’nin tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti.  Törende Diş Hekimliği Fakültesi 2.sınıf öğrencileri Mehmet Can Taşdemir ve İbrahim Eser tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat yaptığı açılış konuşmasında, önlük giyecek öğrenciler için bu anın unutulmayacak anlardan biri olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kurumsal yapının gelişmesinde kurum kültürünün önemli olduğu çok eski tarihlerden bu yana bilinmektedir. Bizim geleneğimizde önlük giyme, kep kuşanma gibi gelenekleri ahi kültüründe çok geniş şekilde biliyoruz. Osmanlı dönemindeki ahi birliklerinde her bir meslek grubunun bu tür ve benzeri gelenekleri vardır. Bu törenler unutulmaz izler bırakacaktır. Önlük giyecek öğrencilerimizin bu anı unutması mümkün olmayacaktır. Ben bu geleneği başlatanlara özellikle teşekkür ediyorum.

“BİZİM ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZ”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bir dünya üniversitesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.  Bütün toplantılarda ve konferanslarda dile getirdiğimiz bir konu var o da; bizim önceliğimiz öğrencilerimiz. Yaptığımız çalışmalarda öncelik verdiğimiz konu öğrencilerimizin geleneklerimize ve törelerimize uygun bir şekilde, memleket sevdası ile büyümeleri, memleketlerine hizmet etme duygusu ile kaliteli yetiştirilmeleri.  Bu konuda bütün öğretim üyelerimize güveniyoruz. Öğrencilerimiz bizim baş tacımızdır. Geleceğimizi onlar hazırlayacaklardır. Öğrencilerimize bu nedenle gereken önemi veriyoruz.”

Tören, protokolün öğrencilere önlük giydirmesinin ardından öğrenci yemininin okunması ile son buldu.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech