Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ceylan: “Ordusunun fabrikasını devreden başka bir ülke var mı?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Özgür Ceylan, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, “Ordusuna ait silah fabrikasını yabancı ortaklı bir şirkete devreden başka bir ülke var mıdır? Yirmi beş yıllığına kiraladığınız Tank Palet Fabrikası için Katar ortaklı BMC’den kaç lira kira bedeli aldınız?” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Özgür Ceylan, Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Sözlerine terör örgütlerini kınayarak başlayan Özgür Ceylan, “Meşru kamu gücü dışında elinde silah bulunduran ve bu silahlı güçle otorite tesis etmeye çalışan, bu amaçla her türlü şiddeti meşru gören bütün yapıları terör örgütü olarak kabul ediyor ve istisnasız hepsini kınıyorum. Bugüne kadar yurt savunmasında hayatını kaybeden bütün şehitlerimize rahmet diliyorum” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin, bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri nedeniyle milletimiz tarafından çok önemli görüldüğünü ifade eden Ceylan, “TSK, kuruluştan kurtuluşa Türkiye Cumhuriyeti’nin her aşamasında aktif olarak yer almıştır” dedi.

 FABRİKASIYI HANGİ YASAL DAYANAKLA DEVRETTİNİZ?
Sakarya Arifiye’de değeri 20 milyar doları bulan Avrupa’nın en büyük tank silah entegre tesisinin yüzde 49’unun Katarlılara ait BMC Grubuna hangi tarihteki ihaleyle devredildiğini soran Özgür Ceylan,  “İhale yapmadan devrettiyseniz bunun yasal dayanağı nedir? Ordusuna ait silah fabrikasını yabancı ortaklı bir şirkete devreden başka bir ülke var mıdır? Yirmi beş yıllığına kiraladığınız Tank Palet Fabrikası için Katar ortaklı BMC’den kaç lira kira bedeli aldınız? Para almadıysanız 20 milyar dolarlık bu fabrikada bu adamların ne işi var? Bunun adı peşkeş değil de nedir?” şeklindeki sorularına da cevap istedi. Ceylan, konu hakkında komisyona bilgi verilmesini istediğini belirterek, “Sayın Bakan, Cumhurbaşkanının ifadesiyle, anaokulu öğrencisine anlatır gibi anlatın da anlamayan kalmasın.” dedi.

“17 YILDIR AKLINIZA YENİ Mİ GELDİ?”
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, konuşmasının son bölümünde Türkiye’nin hava savunma sistemi ile ilgili yaşanan gelişmelere değinerek, “Bir de tabii bir türlü kurulamayan hava savunma sistemi sorunumuz var. Türkiye’nin hava savunma sorunu topraklarında asayişi sağlayamayan Suriye dolayısıyla mı ortaya çıktı? 2002 yılından beri ülkeyi yöneten siyasi iradenin aklına hava savunma sorunu yeni mi gelmiştir?” dedi. Cumhurbaşkanı’nın “Amerika’dan Patriot sistemi alma talebimizi de tekrarladık” şeklindeki sözlerini hatırlatan Özgür Ceylan, Bakan Hulusi Akar’a “Alınabilirse iki sistemi de aktive edecek misiniz? Yoksa S-400’ler hangarlarda çürütülecek mi? SİPER envantere girince bunlar ne olacak?” diye sordu.  Cumhurbaşkanı’nın F35 uçak projesinde Türkiye’nin müşteri değil ortak olduğunu ifade ettiğini ve taahhüt edilen 2,1 milyar dolardan 1,4 milyar dolarının ödediğini söylediğini belirten Özgür Ceylan, “Sayın Bakan, 1,4 milyar dolar karşılığında Hava Kuvvetlerimizin envanterine kaç adet F35 girmiştir?” diye sordu. Özgür Ceylan, yurt savunmasının neye mal olursa olsun yapılması gerektiğini ve yapılacağını ifade ederek, “Ancak bugüne kadar, gerek iç güvenlik kapsamında gerekse yurt dışında yürütülen terörle mücadele faaliyetlerinin ekonomik maliyeti nedir?” dedi.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech