Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İskender Kardaşlar

Şatafat

Bazı kelimeler, sesiyle yazılışıyla kendini hissettirir. Kelimeyi duyunca anlarsınız. “Şatafat” onlardan biri. Aslında Türkçesi de fena değilmiş. “Gösteriş”.

Nerden geldi bu aklına şimdi? Gelmedi efendim. Bulunduğunuz yere (Cep telefonu) geliyor öyle şeyler, haberler. İşte bunlardan biri tam da “Şatafat” örneği.

Basın epeydir basın gibi olmadığından, bazı önemli detaylar karışabiliyor.

5N1K olacak. Ne? Ne zaman? Nerede? Nasıl? Neden? Kim?

Tamam tamam… Konuya giriyorum. Bir süredir, Şatafatlı ‘Bebek Mevlidi’ haberiyle çalkalanıyoruz. Karışan detaylar ise Bebek mevlidine konu olan şahısların hangisinin T.C. Sağlık Bakanlığı müşavirlerinden olduğu. Bir kısım medya anneyi, bir kısmı medya babayı bu göreve layık gördü çünkü. (Evladım bu detaylarla niye uğraşıyorsun derler mi? Derler. Peki ben ne derim? Mesleğime saygı efendim, ben eksik bilgi veremem!)

Konu şu. Bir süredir, mütedeyyin basın yazarlarının da şikayetçi olduğu üzere, mütedeyyin ailelerde de batılı tarzda bir takım törenler yapılmakta. Bunların başında yeni doğan bebekler için ‘gavur’ adetleri uygulanmakta.

Mesela baby shower/bebek partisi.

Araya gireyim. Bu adetleri genellikle 30’lu yaşlardaki aileler büyük şehirlerde uyguluyor. Bir tür beyaz yakalı/Türk partisi. Tüh size Laikler! Ay ne kadar ecnebisiniz. Kopmuşsunuz adetlerinizden. Zaten bir tek bu çocuklar koptu hayattan. Gerisi olduğu yerde, durup duruyor.

Siirt / Dış Gün / Mart 2019.

Asrın lideri, konuşma yapmaktadır.

“Bu meydanda okuduğum şiir için beni içeriye aldılar. Bu meydanda okudum. Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker bir şey bizi sindiremez kar, bora, fırtına yüklense biz yine imanı ile övündüğümüz ecdadımızla zaferleri taçlandıran bir milletiz. Unutmayın herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır.”

Cut. (Yani filmcilikte buna kesme deniyor.)

Ihlamur Kasrı / İç Gündüz – Gece / Kasım 2019

Büyük salonun kapılarını görürüz. Kapıları iki örtülü bacım açar. Örtülü Anne,

müzik eşliğinde, kucağındaki bebekle içeri girer. Müzik: “Minik B… uyusun da büyüsün…” Araya masalarda oturan örtülü bacı planları.

Özel bir masa, Kuran tilaveti merasimi için bacılarımızın önünde mikrofon hazırdır.

Parfümler ve diğer tüller falan… Masal gibi geçer üzerlerinden kamera. Bir tül perdeyi düzelten başı açık hanımı görürüz kısa bir planda… Müzik: “Minik B… uyun da büyüsün…” devam…

Anne mutludur. Türbanının üzerine tutturulmuş püsküllü İngiliz-Viktorya tarzı lacivert püsküllü şapkanın dayanılmaz zarafetiyle kendisi için uygun görülen koltuğa oturur.

Müzik: “Minik B… uyusun da büyüsün…” Annemiz, yüzünün yarısından yanağını sıyırır gibi iki eliyle “Allah kabul etsin” / Amin işareti yapar…

Cut.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech