Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O öğretmenler görevlerine iade edilecek

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Bayramiç’te 10 Kasım Atatürk’ü anma programında yaşanan olumsuzluklar sebebi ile açığa alınan iki öğretmenin de görevine iade edileceğini açıkladı.

Kaymakam Sercan Gökdemir’i ziyaret eden Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, 10 Kasım’daki Atatürk’ü anma törenlerinde yaşanan birtakım olumsuzluklar neticesinde açığa alınan öğretmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Kaymakam Gökdemir’le yaptıkları görüşme neticesinde öğretmenlerin görevlerine iade edileceğini belirterek şöyle konuştu:

“Maalesef 10 Kasım Büyük Önder Atatürk’ün ölümünün 81. yılında ilçemizdeki resmi anma törenlerinde sirenlerin 5 dakika erken çalması ve hatalı olduğu anlaşılınca saat 09.05’te törenin tekrar edilmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Tören yöneticisi Eğitim İş üyesi Duygu Atabey ile Eğitim Bir-Sen üyesi sunucu öğretmen Halil Akgün tören programını icra etmeye ve işlerini gerektiği gibi yapmaya çalışmış, görevlendirilmiş öğretmenlerdir. 10 Kasım törenlerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle soruşturma kapsamında ne yazık ki 657 DMK’nın 137. ve 138. maddelerine göre soruşturmanın selam3ti gerekçesiyle öğretmen Duygu Atabey ve Halil Akgün açığa alınarak asıl sorumlular göz ardı edilmiştir. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Duygu Atabey ile Halil Akgün öğretmenlerin öğrencilerine kavuşturulmasını talep ediyoruz. Duygu ve Halil öğretmen yalnız değildir.”

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech