Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Çanakkale turizmi için önemli bir adım

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Valilik ve İl Özel İdare koordinasyonu ile dün Kolin Otel’de “Çanakkale Destinasyon Yönetimi ile Markalaşıyor” toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda destinasyon yönetimini gerekleştirecek olan firma ABD merkezli “I mean it”olurken, şirketin Türkiye Direktörü Nazlı Kayı bir sunum gerçekleştirdi. Kayı, yapmış olduğu sunumda “Dünyanın birçok bölgesinde o bölgeyi tanıtacak unsurlar bulmakta zorlanırken, Çanakkale tam bir malzeme deposu… Tanıtımını yapacak unsurları Çanakkale’de aramıyoruz, eliyoruz” yorumlarında bulundu. Çanakkale profesyonel bir şekilde önümüzdeki dönemlerde tanıtım atağına çıkacak.

“Çanakkale destinasyon yönetimiyle markalaşıyor” temalı toplantı, dün saat 14.00’te, Kolin Otel’deki Megaron Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya; Vali Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Belediye Başkan Vekili Fatma Kaynaş, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Vali yardımcıları, Kaymakamlar ve il müdürleri katıldı.

Dünya çapında işlerin altına imza atan Amerika Birleşik Devletleri menşeli bir firma olan I Mean It, şirketinin Türkiye Proje Direktörü Nazlı Kayı, sunum gerçekleştirdi. Çanakkale için yurt içinde ve dışında gerçekleştirilen anket çalışmaları istatistiki sonuçlar şeklinde ekrana yansıtıldı. Birçok farklı kriterde sunulan raporlar dikkatle incelenirken, Çanakkale’nin profesyonel dokunuşlara ihtiyacı olduğu sonucu ortaya çıktı.

“Tatilin nedeni yüzde 81 dinlenme ihityacı”

Şirket tarafından yapılan anket sonuçlarına göre vatandaşların tatil motivasyonunun, yüzde 81 dinlenmek, yüzde 35 eğlence ve yüzde 20 akraba-eş-dost ziyareti olduğu belirlendi.

“Ankete katılanların yüzde 16’sı Çanakkale dedi”

Favori turistik merkezler anketinde ise katılımcılar, favori turistik merkezlerini birinci olarak Antalya olarak belirlediler. Katılımcıların yüzde 36’sı favori ilimiz Antalya derken, yüzde 16’sı ise Çanakkale olarak belirlendi.

“Vatandaşların Çanakkale denince aklına ilk, Çanakkale Savaşı geliyor”

Öte yandan başka bir incelemede ise Çanakkale’nin değerleri hakkında bir anket yapıldı. Yapılan ankette, Çanakkale’nin en önemli üç turistik değerinin ne olduğu vatandaşlara soruldu. Katılımcıların yüzde 86’sı Çanakkale Savaşı ve Gelibolu, yüzde 50’si Troya hikayesi, yüzde 42’si ise Çanakkale Boğazı cevaplarını verdiler.

Toplantı sonunda Çanakkale’nin birçok marka değeri olduğu ama düzenli ve sistematik bir şekilde tanıtımlarının yapılması ve profesyonel dokunuşların şart olduğu fikri ortaya çıktı. Bu dokunuşlar önümüzdeki dönemlerde Çanakkale’de kendisini zamanla hissettirecek.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech