Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biri Kadınlar Günü’nde Biri Erkekler Günü’nde…

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Çanakkale’de peş peşe görev yapan iki il başkanının özel günlerde istifa etmesi dikkat çekti.

2016-2018 döneminde AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı görevini yürüten Yeşim Karadağ, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tepki dolu bir açıklama ile istifa ettiğini açıklamıştı. Karadağ’ın istifanın ardından 2018 yılında göreve atanan Av. Gültekin Yıldız da bir buçuk yıllık görevinin ardından önceki gün 19 Kasım Dünya Erkekler Günü olarak pek az bilinen özel bir günde, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yıldız’ın istifası da kentin gündemine bomba gibi düştü.

Peş peşe görev yapan her iki il başkanının da istifa etmek için özel bir günü seçmesi dikkat çekti.

DÜNYA ERKEKLER GÜNÜ NEDİR?

Uluslararası Erkekler Günü (International Men’s Day-IMD) her yıl 19 Kasım’da kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafında da desteklenen uluslararası bir gündür. Dünya Erkekler Günü olarak da bilinmektedir. İlk olarak Prof. Dr. Thomas Oaster tarafından 7 Şubat 1992 tarihinde dile getirilmiştir bir projedir. Resmi olarak ise kabul edilmesi ve kutlanması ise ilk defa 1999 yılında Trinidad-Tobago’da gerçekleşmiştir.

Uluslararası Erkekler Günü, günümüzde yetmişin üzerinde ülkede tarafından desteklenmekte ve kutlanmaktadır. Uluslararası Erkekler Günü’nün kutlanma amacı cinsiyetler arası ilişkilerin geliştirilmesi, erkeklerin rol model olduğu durumların vurgulanması, erkeklerin yaşadığı cinsiyete bağlı eşitsizlikler vs. birçok konuyu içerir.

Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech