Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biga için çok önemli bir adım

Gençlik ve Spor Bakanı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımları ile, Biga’da Türkiye’ye örnek bir tesisin temelleri atıldı.

Biga, Göktepe Köyü’nde 250 bin metrekare alan üzerine, Biga Ticaret Borsası Hizmet Binası ve Zahireciler Sitesi Temel Atma Töreni gerçekleşti. Gerçekleşen temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, il müdürleri, daire amirleri katıldı.

“250 bin metrekare alanda,Türkiye’de bir ilk”

Biga Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, Zahireciler Sitesi temel atma töreninde konuştu. Okyay,  “Bu yeri seçtikten sonra etrafımızdakiler, üretici, köylü arkadaşlarımızla konuştuk, görüşmelerde bulunduk. 250 bin metrekare alan Türkiye’de bir ilk oldu. Tarım, hayvancılık, organize sanayi alanı olarak, bu alan tescil edildi. İsteyen herkes bu alanda izinler alındığı için müracaatla işlerini halledebilecekler. Burada bir yaşam alanı olusturmuş olduk. Bu alan, 75 depo ve borsa hizmet binasından oluşacak. Su ana kadarki tüm depolarımız sahiplerini buldu. Bir an önce bizde inşaatın bitmesini ve hizmete gecmesini bekliyoruz…” dedi.

“Biga’mız en güzide ilçelerimizdendir”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Tarım bizim vaz geçilmezimizdir. 111 çesit tarım ürünü yetişiyor Çanakkale’de. Hayvancılığımız, süt üretimimiz çok başka bir yerdedir. Biga bizim en güzide ilçelerimizden birisidir.

Bölgemizde sadece 710 bin civarında büyükbaş hayvan olduğunu söylemek, bizim yatırımlarımızın ne denli önemli olduğunu göstermektedir. 75 tane 400 metreden fazla deponun olacağı bir tesisin temelini atıyoruz. 35 milyonluk çok önemli bir yatırımdır… Sadece zahire depolarının değil, belediyemizin aldığı park alanı ile burası et entegre tesisi olacaktır. Esnafımız bizim gören gözümüz işiten kulağımızdır. Bir ülkede esnaf ve üretici mutluysa herkes mutludur. Zaman zaman ekonomimiz için endişelendigimiz dönemler oldu. Faizlerin enflasyonun düşeceği bir dönem göreceğiz” açıklamasında bulundu.

“Tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz”

Bakan Kasapoğlu, ” Tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bugüne kadar gerek Biga’mızda gerek Çanakkale’de çok önemli yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Bu tesisleri insanımızın gençlerimiz ve kadınlarımızın kullanması için daha da yayginlastıracağız.

Gectiğimiz günlerde pek çok branşta sporcularımız bizim şanlı bayrağımızı dalgalandırdılar. Ben gelecek dönemlerde Biga’mızdan, Çanakkale’den nice şampiyonların çıkacağına inanıyorum” ifadelerinde bulundu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech