Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yağlı boya sergisi dikkat çekti

Zeynel Duman, Emniyet teşkilatından

Zeynel Duman, Emniyet teşkilatından emekli olduktan sonra kendisine yeni bir hobi edindi. Yağlı boya eserler üretmeye başlayan Zeynel Duman, oluşturmuş olduğu sergisi ile dikkat çekti. Zeynel Duman imzalı yağlı boya sergisi Pazar gününe kadar Çanakkaleliler ile buluşmaya devam edecek.

30 sene emniyet teşkilatına hizmet ettikten sonra, 2007 yılında emekli olan Zeynel Duman, kendisine yeni bir hobi edindi. Halk Eğitim Merkezi’nde kayıt olan Duman, burada yapmış olduğu çalışmalarla yağlı boyayı öğrendi ve eserler üretmeye başladı. Dünya liderlerini konu alan, “Tarihe İZ Bırakanlar” sergisini oluşturan Zeynel Duman imzalı 25 portre, Pazar gününe kadar Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergilenecek.

“1963 Sivas doğumluyum”

Ben 1963 Sivas doğumluyum. 30 yıl Emniyet teşkilatında, Cinayet Bürosunda çalıştım. 2007 yılından emekli oldum. Emekli olduktan sonra hobi olarak resim yapmaya başladım. Aslında diğer çalışmalarımda mevcut ama ilk etapta böyle bir sergiyi oluşturdum. Kurtuluş Savaşı’nda mücadele etmiş kahramanlarımızın, dünyada kendi ülkeleri için mücadele eden kahramanların resimlerini yapmaya çalıştım.

“2 yıldır profesyonel olarak üretiyorum”

2 yıl önce profesyonel olarak üretmeye başladığımı söyleyebilirim. Halk Eğitim Merkezi’nde ders aldım. Sonrasında gerek Halk Eğitim Merkezi’nde gerekse evde yapmış olduğum çalışmalar neticesinde ortaya bu güzel portreler çıktı.

Şu anda “Tarihe İZ Bırakanlar” sergisinde, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 25 eserimiz vardır. Sergi bugün açıldı ve Pazar gününe kadar ziyaret edilebilir” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech