Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin Ekonomik Potansiyeli Değerlendirildi

İl Ekonomik Toplantısı, geçtiğimiz

İl Ekonomik Toplantısı, geçtiğimiz perşembe günü Vali Orhan Tavlı başkanlığında Kolin Otel’de gerçekleştirildi.

Çanakkale’nin ekonomik potansiyelini değerlendirmek, devam eden önemli yatırımlarla istihdam ve desteklemeler konularında kamu, özel sektör, üniversite, oda, borsa ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle istişarede bulunarak topyekun kalkınmanın sağlanması amacıyla İl Ekonomik Toplantısı, Vali Orhan Tavlı başkanlığında Kolin Hotel’de yapıldı.

İl Ekonomik Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Orhan Tavlı’nın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

İl Ekonomik Toplantısı’nda ayrıca;

-Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Faaliyet Raporu ile ilgili bilgi verdi.

-KOSGEB Çanakkale İl Müdürü Barış Alural, KOSGEB Destek ve Hizmetleri ile ilgili sunum yaptı.

-GMKA Proje Geliştirme ve Program Geliştirme Birimi Uzmanı Tuğba Bozkurt, sanayi alt yapısının geliştirilmesi ve işletmelerde stratejik yapılanma konularıyla ilgili bir sunum yaptı.

-Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi Proje Sorumlusu Ertan Erbaşı, dünya, Türkiye ve Çanakkale’de kurvaziyer turizmiyle ilgili bir sunum yaptı.

“EZİNE GIDA OSB ALTYAPI PROJESİNİN ORTAĞIYIZ”

Çanakkale İl Ekonomik Toplantısına ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu da katıldı. Başkan Semizoğlu, İl Ekonomik toplantısıyla ilgili yaptığı açıklamada; “İlimizin 1915 Çanakkale Köprüsü’nden sonraki en büyük yatırımı Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’dir. 91 sanayi parselinden oluşan bu yatırım, bölgemizin öncelikli sektörü olan Tarım Ürünleri’nde büyük vizyon değişimi sağlayacağını düşünüyoruz. İlk tohumları Odamız tarafından atılan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin şimdi de Güney Marmara Kalkınma Ajansı Sanayi Altyapısının Geliştirilmesinin Mali Destek Programı’na elektrik ana hattı yapım projesinde ortak olduk. Projenin yazım ve yürütülmesi gibi tüm aşamalarında hjer türlü desteği vereceğiz. Odamız tarafından yürütülmekte olan gıda ve ağaç ürünleri sektörüne yönelik iki UR-GE Projesi, firmalarımızın rekabet gücünde ve yurt dışı alternatif pazarlara erişimlerinde büyük fark yarattı. Benzer şekilde hizmet sektöründe döviz kazandırıcı faaliyetlerde rekabet gücümüzün arttırılmasına yönelik HİSER Projesini de yakında hayata geçireceğiz.

Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, işadamları, oda ve meslek kuruluş temsilcileriyle Sivil Toplum Kuruluş Temsilcilerinin katıldığı İl Ekonomik Toplantısı görüş, öneri, soru ve cevaplarla son buldu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech