Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birleşen kadınlar asla yenilmez!

Çanakkale Kadın Platformu bileşenleri,

Çanakkale Kadın Platformu bileşenleri, 25 Kasım’da ‘birleşen kadınlar asla yenilmez’ sloganıyla ‘Cinsel, sınıfsal, ulusal sömürüye hayır demek için, evde, işyerinde, sokakta cinsel şiddete son demek, savaşa hayır demek için’ Golf Çay Bahçesi’nden İskele’ye yürüyüş gerçekleştireceklerini açıkladı.

Çanakkale Kadın Platformu bileşenleri tarafından yapılan açıklamada, Dünya kadınlarının, Dominik cumhuriyetinde eşitsizliğe, yoksulluğa, işsizliğe, sömürüye, baskılara karşı mücadele eden Mirabel kardeşlerin, devlet güçlerince tecavüz edilerek öldürüldüğü gün olan; 25 Kasım’ı öldürülen, tecavüze uğrayan, şiddet gören tüm kız kardeşleri anma ve mücadele gününe dönüştürdüğünü açıkladı.

“KRİZE, ŞİDDETE, EŞİTSİZLİĞE KARŞI GÜCÜMÜZ; BİRLİĞİMİZ”

Yapılan açıklamanın devamında ise şöyle dendi: “Biz Çanakkale kadın platformu bileşenleri olarak son bir aydır ‘Krize, Şiddete, Eşitsizliğe Karşı Gücümüz Birliğimiz’ diyerek yürüttüğümüz çalışmada yan yana geldiğimiz kadınlarla şiddeti önlemenin yolunun kadınları ezen, ikincilleştiren eşitsizliğe karşı mücadeleden geçtiğini, kadınların ekonomik, sosyal, hukuksal haklarını garanti altına alınmadığı bir düzende şiddetin önlenemeyeceğini, kadınların şiddet karşısında güçlü olabilmesi için yalnızca kağıt üstündeki haklarımıza sahip çıkmakla kalmayıp bu hakları kullanabilmenin koşullarına ilişkin somut taleplerde bulunmak olduğunu tartışıyor konuşuyoruz. Ve her 25 Kasım da olduğu gibi bu 25 Kasım’da da ülkemizde ve dünyada kadınlar olarak 25 Kasıma giderken Irak hükümeti, kadınları evde tutamıyor. Ekvatorda kadınlar ‘Birlesen Kadınlar Asla Yenilmez’ diyerek sokaklarda Şili de ‘yeni bir anayasa yeni bir Şili’ için kadınlar sokakta Lübnanlı kadınlar ‘tacize karşı devrim, tecavüze karşı devrim’ sloganlarıyla sokaklarda Türkiye’de şiddeti krizi, yoksulluğu, tacizi, tecavüzü aynı sorunları yaşayan Kadınlar birlikte mücadele ediyor. Taciz, tecavüz, ölüm şiddet, savaş bu sömürü düzeninde münferit değil sistematiktir. Krizin şiddetin eşitsizliğin yükünü taşımamak için, emeğimiz için, geleceğimiz için bedenlerimizin sahibi olmak için mücadeleye! Cinsel, sınıfsal, Ulusal sömürüye hayır demek için, evde, işyerinde, sokakta cinsel şiddete son demek için, Savaşa hayır demek için 25 Kasım 2019 Pazartesi günü Biz Kadınlar Saat 17.30 da GOLF Çay bahçesinden İskeleye yürüyoruz!”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech